[]

programciliga nereden baslanir? baslanir mi?

hayatim boyunca mühendis olmak istedim, basaramadim. simdi madem okuyarak olmadi, belki kurslarla programcilik vs ogrenebilirim gibi bir heves var icimde ama nereden baslayabilirim hic bilmiyorum. oluru var midir bu hayalin? almanyada yasiyorum, belki burada programcilik kurslari vardir, belki Internet üzerinden falan uzaktan kurslar vardir ama bu isle ilgili temel bilgim olmadigi icin hangi kursa kayit olmak lazim, nasil yapmak lazim hic bilmiyorum. olur mu sizce? mümkün mü uzaktan kurslarla falan iyi noktalara ulasabilmek? mümkünse hangi kursa yaziliyorum? tercihen türkce.

mal degilim, sayisal zekam var, bilgisayardan anlarim, severim.


 
tabi ki mümkün. ben de aynı şekilde uzaktan kurs alarak öğreniyorum. internetten birçok kaynak bulabilirsin. ücretli veya ücretsiz. öğrenmek tamamen sana bağlı. programlama dili ise hangi alanda çalışmak istediğine bağlı.


  • kabloescobar  (12.07.17 17:25:04) 
sedet'in yorumları: (bkz: #32154567)


  • celeron 300a  (12.07.17 17:28:21) 
youtubeda murat yücedağ'ın videoları var onları izleyebilirsin. Bir de tavsiye pytondan başla.


  • sozlugekabuledilmeyenadam  (12.07.17 17:33:13) 
cesitli sitelerde udemy, coursera, udacity gibi online video derslerinden giris seviyesinde olanlarla baslayablirsin. Belkide su an bilgiye erisimin konusunda tarihin en kolay zamani. Zor olan dogru bilgiye erisim ve hangi alanda programlama yapacagina karar vermek. Isin temelini ogrenmek programciligin bir ayagi ama isin pratigini ogrenmek bir baska ayagi. o nedenle temelini ogrendikten sonra kendini yeterli hissettiginde cesitli programlama etkiniklerine gitmen, diger programcilarin nasil calistigini gormen, hatta bir programlama takiminda sirf ogrenmek icin calisman ogrenmeni ciddi oranda hizlandiracaktir. Almanya ozellikle Berlin gibi sehirler bu konuda cok imkan sunuyor gelistiricilere.


  • emrahday  (12.07.17 17:34:49 ~ 17:35:30) 
online tonlarca kaynak var, kursa dahi gerek olmadan belli bir seviyeye kadar herkes ogrenebilir ama ben siddetle ingilizcenizi de (ileri seviye degilse) gelistirin derim, bu is ingilizcesiz olmaz.


  • cinsiikinoktaustustesapik  (12.07.17 19:25:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.