[]

Vites sertleşmesi sorunu

Vites sertlesmesi derken gercek vitesten bahsediyorum. Bu konudan bahsedince 1-2 arkadasa, espriler falan havada ucustu.. gul gul olduk falan.

Neyse, sorun su:
tikir tikir calisip isleyen araba 10 gun civarinda yatis modunda kaldi. Bu sureden sonra arabayı calistirdigimda viteste bir zorlanma hissettim. misal, vites bostayken normalde vites kolu rahat hareket eder, oynaktir, saga sola vicik vicik hareket eder ama serbest birakinca geri merkez konumuna gecer ya, bu gecmez oldu. Bostayken sola ittiriyorum solda kaliyor, saga ittirince sagda kaliyor. 1. Vitese atarken de kasiyor, sonrasinda pek sikinti yok.

Sorunun kaynagi ne olabilir.. ?

Not: Araba 84.000de, 2009 model fiesta..

 
şanzıman yağını kontrol ettiniz mi?


  • baharat  (12.07.17 15:57:07) 
Şanzıman yağı +1.
Problem yağ ile ilgili ise o şekilde sürmek vitese zarar verebilir.

  • tukenmez adam  (12.07.17 15:59:49) 
benzer bir sey olmustu, debriyaj balatasinda sorun cikmisti.


  • eriksatie  (12.07.17 16:02:14) 
baskı balata...


  • mikahakkinen  (12.07.17 16:21:18) 
Muhtemelen arızayı bulmuşsundur. Çok olmuş yazalı. Yeni gördüm. Baskı balata denmiş ama olamaz. Baskı balata olsa idi eğer, sürüş anında vitese takmakta zorluk çekerdin. Yağ eksilmesi denmiş. O zaman da sürüş esnasında çeşitli sesler, özellikle ötme dediğimiz sesi duyardın. Yani sürekli bir vınlama olurdu. Vites kolu ile sanzıman arasındaki mekanik aktarmada yağsızlık ya da, vites kolunun hareketini şanzımana aktaran bu grupta sıkışma, aşınmadan dolayı takılma olmuştur. Bir çok araçta, vites koku körüğünü söküp altındaki aksama bakılır. Senin araçta bu mümkün mü bilemem. Yeni nesil araçlar kapalı kutu. Servis maliyetini yükseltmek için her yolu denerler. Başta buralara kendin bak. Temizle yağla falan işte.


  • rezilrusfaadam  (12.07.17 16:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.