[]

Gözlük Numarası Hakkında

5 yıldır gözlük kullanıyorum. Miyop ve astigmat var. Turkiye'de muayene olduğum son doktor sağ göze de sol göze de -3.00 yazmış. Gül gibi geçinip gidiyorum bu numaralarla, biri de güneş gözlüğü olmak üzere iki gözlüğüm var, görüşüm gayet net.

2 ay önce yabancı bir ülkede göz doktoruna gittim, hem gözlerimi kontrol ettirmek hem de işyeri için yedek bir gözlük almak için. Gittiğim ilk doktor reçeteye -2.0 ve -1.75 yazdı.Ben gözlüklerimden memnunum neden bu kada düşük yazdı derken ikinci bir doktora gitmeye karar verdim. İkinci doktor da -2.75 ve -2.25 yazdı.

Bu sonuclardan sonra kafam bozuldu tabiki. Ucuncu kez doktora gittim, neden böyle farklı sonuçlar cikiyor dedim, doktor garanti olsun istiyorsanız önce bir damla damlatalım sonra tekrar muayene edelim dedi.

Ben yine de güvenemiyorum ve diyorum ki, en iyisi gideyim şu an kullandığım gözlüklerin aynısını yazdırayım. Farklı numaralı gözlüklerle gözlerimi daha da bozmayayım diyorum, doğru mu düşünüyorum acaba? Doktor arkadaşlar ya da bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Reçeteler de mevcut elimde, incelemek isteyenlere atabilirim.

 
Ben en son gittiğimde göz tembelliği gelişmesin diye biraz düşük veriyoruz demişti. Sen 3.0 değerinde rahat görüyor olabilirsin ama gözlerin bu durumda kolaya kaçmış oluyor ve merceklerden faydalanıyor. Ancak 3.0'ten biraz daha düşük bir değer verirse sen görmek için yine kendi gözlerini çalıştırmış oluyorsun. Başka bir doktora da gitsen yine tam istediğin değeri vermeyebilirler.


  • dissendium  (11.07.17 02:31:28) 
Anlıyorum teşekkürler, düşük numara alabilirim tamam ama doktorların sürekli farklı numara yazmasından sıkıldım, nasıl iki doktor tamamen alakasız numaralar yazabilir ki,


  • taltrap  (11.07.17 15:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.