[]

Nuriye ve Semih için bir şeyler yapmak istiyorum

Fakat ne yapacağımı bilmiyorum. 30 yaşında, işsiz, güçsüz ve haliyle parasız bir adamım. Boş boş evde oturup Nuriye ve Semih'e üzülmekten başka bir şey yapmıyorum. Neler yapabilirim sizce? Akıl vermek ister misiniz? Yürüyeyim mi ben de bir yerlere, gidip bir meydanda döviz mi açayım, napayım? Aklınıza ilk geleni yazın lütfen ve bilin ki asla sizi yargılamayacağım. "Sen neden yapmıyorsun?" sorusunu yöneltmeyeceğim hiçbirinize. Akıl vermeye değil akıl almaya geldim.




 
- çevrenizdeki insanlarla bu durumu konuşun, bu çok etkili bir yöntemdir. "nasıl yapacağım" diye düşünüyor olabilirsiniz, bunun bir şekli yok. aynen düşndüğünüz, burada aktardığınız gibi anlatın. yetkinlik alanınız, güçlü bir yanınız varsa bunu kullanın. onlarla ilgili biraz araştırma yapıp, günlük medyada anlatılandan daha farklı şeylerle ilgi çekebilirsiniz.

- sosyal medya paylaşımını zaten yapıyorsunuzdur diye düşünüyorum.

- onlara mektup yazın.

- bulunduğunuz şehirde onlarla ilgili yapılan bir eylem etkinlik vs varsa, bunu yapanlarla irtibata geçin. yapılmıyor ise neden tek başınıza yapmayasınız? ama bunun risklerini vs iyi tartın.

- yürümek hele ki adalet yürüyüşünden sonra dikkat çekici bir eylem olur. gayet de barışçıl sevimli bir eylem hatta. bisiklet de benzeri bir yöntem olabilir. bence çok güzel.
  • dahili meddah  (11.07.17 00:26:56) 
Bu iş öyle bir kişinin bir şeyler yapabileceği noktadan çıktı artık maalesef, kamuoyu oluşturulması gerekiyor, bunun için bir takım ünlü insanlara ulaşıldı, bir takım yazar/sanatçı da gönüllü olarak çağrı yaptı kendi kendine ama karşıda vicdan kırıntısı dahi kalmamış bir otorite varken nasıl edilir, ne yapılır aklıma bir şey gelmiyor benim de.


  • fengari  (11.07.17 00:29:41) 
Yabancı diliniz varsa yabancı basın mensuplarına gazetelere, politikacılara, sivil toplum kuruluşlarına yazın.

Tum bu eylem seslerini ulastirabilmek icin. Daha çok kişiye ulaşmalarını sağlayın.
  • dave87  (11.07.17 00:41:33) 
Temsili olarak khk yak. Temsili diyorum. Misal.


  • hildirim  (11.07.17 01:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.