[]

merkezi ısıtma sistemi ile ilgili 2 soru

yeni taşındığımız inşaatı yeni tamamlanan 40 küsür daireli binada pay ölçerli merkezi ısıtma sistemi var.

soru 1: yaklaşık 20 bin tl'lik güvence bedelini daire sahiplerinden talep ettiler. Daire başı 400 tl'ye yakın bir mebla düşüyor. Bunu vermek zorunda mıyız? Yoksa inşaat şirketinin üstlenmesi gereken bir masraf mı?

soru 2: haziran ayında 5 bin tl'lik doğalgaz faturası gelmiş. bizim kullanımımız yok ama %30 ortak giderden 40 tl'lik fatura kesilmiş. Yaz günü başka daireler doğalgazı kullandıkları için ben niye para ödemek zorundayım anlamadım. Bu işin bir mevsimi yok mu kanunen?

henüz iki ücreti de ödemedim.

 
İlkini bilmiyorum ama ikincisi için merkezi sistemin mevsimi yok. Gerçi merkezi sistemde kişisel kullanım için ödeme yapıldığını ilk kez duydum. Yakıt için ödeme yapılır normalde ve onda da mevsim yoktur.


  • devilred  (10.07.17 18:08:06) 
1. Dediğiniz şey doğalgaz bağlantısı için istenen güvence bedeli muhtemelen, abonelik kimin adına açılıyorsa o verir o bedeli.

2.%30 ortak gider dediğiniz şey de, ortak alan kullanım bedeli olmalı, başka daireler kullandığı için değil, apartmanın ortak alanlarında kullanıldığı için ödeniyor o para ve tüm daireler katılıyor.
  • fengari  (10.07.17 18:22:38) 
Yukarıda da dendiği gibi o yüzde otuz olan aidat ise onun da mevsimi yok elbette.


  • devilred  (10.07.17 18:26:03 ~ 18:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.