[]

Avrupa'da arabayla seyahat ederken gece kalınacak otel

Almanyadan istanbula arabayla geleceğiz. Macaristan yol ortası gibi gözüküyor, bir akşamlığına dinlenmek için kalalım diyoruz. Nelere dikkat etmek gerekir. Elimizde internet yok, booking'e istediğimiz zaman ulaşamayız. Erkenden rezervasyon yapmak daha mı iyi. Bu akşam kalacağız diyince yer, para sıkıntısı olur mu?




 
Evet simdiden rezervasyon yapin. Elinizde ciktisi olsun. Internet olan yerden yol bilgisini yukleyin. Internet olmadiginda da calisiyor bir kez yukleyince. Otelin yerini ogrenin. GPS ile bulursunuz. Otele gec gidecekseniz saat kacta varacaginizi haber verin. Internetiniz yoksa son dakikada otel bulmaniz elbette zor olur.


  • Traveller  (10.07.17 17:41:40) 
Dikkat edilmesi gereken en onemli sey park ettiginiz yerde arabanin guvenligi. Macaristan diger ulkelere gore guvenli sayilir ama sirbistan ve bulgaristanda guvenlige ekstra dikkat etmek gerekiyor. Araba yabanci plaka oldugu icin dikkat cekecektir. Ozel otoparki olan oteller tercih edilmeli. Macaristanda budapeste sehir merkezine yakin turistik otellerde kalirsaniz daha guvenli olur. "ibis" otel zincirini budget otellerini tavsiye ederim.

Yol uzerinde benzincilerden OMV olanlari tercih etmekte yarar var buyuk zincir oldugu icin genelde bu yolda giden turkler bu benzin istasyonunu tercih ederler kredi karti ve kur dolandiriciligina karsi. Ayrica bu benzincilerde internet erisimi de oluyor genelde.

Genelde yol uzerinde turkler kredi karti, kur, ve otoban ucreti "vignette" sirasinda kaziklaniyor. kur donusumlerine ekstra dikkatli olun. Ayrica turkiyeye girdiginizde orada asker kiyafetli birkac kisi bekliyor, mehmetcik vakfi icin bagis topluyoruz diyorlar, onlarin mehmetcik vakfi ile hic alakasi yok.

Ayrica yaninizda birkac 5 euro ve 10 euro bozukluk olsun, yol uzerinde maalesef bazi memurlara vermek gerekebiliyor, yoksa isi yokusa suruyorlar.
  • emrahday  (10.07.17 17:44:03 ~ 17:46:31) 
önceden ayarlaman daha iyi bence. aşağı yukarı aynı yolu ben de yapacağım 10 gün sonra. macaristan-sırbistan sınırında szeged şehrinde yer ayarladım. oradan yunanistan'a geçeceğim. daha önceki gelişlerimde ljubljana (slovenya), novo mesto(slovenya) belgrad (sırbistan)'da kalmıştım. hep yunanistan üzeri geldim. bu aralar sezon zamanı erken rezervasyon her zaman iyidir.

macaristan vinyetini internet üzerinden alabilirsiniz. araç plakasını kaydediyorsunuz. araca yapıştırılacak bir şey olmuyor. avusturya vinyetini de almanya'da adac ofisinden alabilirsiniz. böylece bulgaristan'a kadar hiç durmadan gidebilirsiniz.

omv veya lukoil gibi yerlerden yakıt alıyorum ben. @emrahday'in de dediği gibi bolca 2 euro, 1 euro, 5o cent olsun yanınızda. sırbistan'da euro olarak ödeme yapabilirsiniz gişelerde. yol üzerinde şu ana kadar (nazar değmesin) para verdiğim memur olmadı.

yakıt için kredi kartıyla ödeme yapmak daha iyi olur. yerel paradan euro çevriminde geçirme yapma ihtimalleri yüksek. önce benzinciye kredi kartı geçip geçmediğini sorun. evet yanıtını alınca, yakıtın yerel parada ne kadar tuttuğunu görün, içeride kredi kartıyla ödemenizi yapın.

oldukça keyifli bir yol. radar çok olur. sollama yasağı olan yerde sollama yapmayın. affetmezler.
  • burya  (10.07.17 18:27:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.