[]

askerlik muafiyet bozdurma

Merhabalar,

Ben yaklaşık 3 yıl önce bir rahatsızlık sebebiyle askerlikten muafiyet aldım. Herhangi bir hile, torpil, kayırma vs olmadan yazılı kurallara harfiyen uyarak gerçekleşti bu durum.

aradan geçen sürede bu rahatsızlığımın hayat standardımı düşürmeye başlaması sebebiyle ameliyatlar oldum ve belli bir seviyeye ulaştım. şu an vicdanen kendimi huzursuz hissediyorum. Muafiyet bozulabiliyor mu? Gidip muafiyetimi bozmak istiyorum artık sağlıklıyım diye başvursam ne gibi süreçlerden geçmem gerekecek?

Not: ben de askerliğin angarya olduğunu vs. düşünüyorum, bedelli bekleyenleri destekliyorum ama vicdanen kendime göre sebeplerim var, merak edenlere özelden açıklayabilirim.

 
Valla ne desek boş, ama sanırım bozulmaz, oldu da bozulur ise geçmişte rapor verenlere sorun olabilir.

Bu arada hangi koda göre muafiyet verdiler?
  • cursor  (10.07.17 16:41:44) 
@cursor

"barışta askerliğe elverişli olmayıp savaşta ihtiyaç duyulduğu zaman askerliğe alınabilecek" şeklinde
  • helmet  (10.07.17 17:09:20) 
öyle değil. 43B f.2 ya da 63D F.1 gibi falan bir kod olması lazım. (kodları salladım şimdi.) TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre verilen bir kod olması lazım. A elverişli, B ve D muafiyet, C kodu ise erteleme sağlıyor olması lazım. Eğer zaten konulan teşhise göre iyleşebilen bir hastalık değilse, zaten siz iyi hissetseniz de rapor durumunu etkilemeyecektir. Söylediğinize göre kodunuz B sanırım. Tabi hata da yapıyor olabilirim, geçen gün duyurudan başka birisi sorunca incelemiştim yönetmeliği.


  • cursor  (10.07.17 17:15:39 ~ 17:16:16) 
hocam yapma etme. onun yerine sokakta aç olan insanlara yardım et.
6 ayını yer süpürerek senden yaşca küçüklerin sana artistlenmesini izleyerek geçirme. hem psikolojine hem bedenine zararı olacak bir eylem için değmez. sebebi ne olursa olsun yapma derim ben.

  • musotrix  (10.07.17 17:15:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.