[]

Spor Salonuna Gidenler

Vücudunuzdaki değişimi ilk ne zaman fark ettiniz? Ortalama ne zaman -ufak da olsa- sonuç almaya başladınız? Kilonuz neydi süreç içinde nasıl değişti, hafta kaç gün kaç saat olarak başladınız ve bu nasıl gelişti...etc? Daha çok kilo almaya çalışanlara yönelik olarak soruyorum.




 
Şimdi gitmiyorum ama gittiğim zamanlarda, ilk günden itibaren hissediyorsun.


  • silver apple  (10.07.17 15:42:59) 
haftada 3 gün p.tes-çarşamba-cuma 60-70 dk. giderdim hey gidi günler..:)
sonuç almaya başlamak; kilo vermek içinse ilk haftadan itibaren neticeleniyor. kilo almak için ise bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla çok zor. Hiç öyle bir derdim olmadı keşke olsaydı.

  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.07.17 15:50:34) 
bundan 21 sene öncesi gerçi ama 1.5 ay sonunda bayağı farklı geliyordum kendi gözüme.


  • arnold schwarzeneger  (10.07.17 16:25:38) 
Haftada 4-5 gün, 1.5 saat gidiyordum. Sıkılaşmayı üçüncü hafta fark ettim.


  • aychovsky  (10.07.17 16:32:27) 
Haftada 4 gün, günde 2.5 - 3 saat olarak gidiyorum. 10. günden itibaren sıkılaşmayı farkettim. Kilo verme konusunda net bir düşüşüm yok. Spor ilerledikçe hareketleri, dersleri daha iyi yapabildiğiniz için daha iyi verim alıyorsunuz. Kilo alma konusunda çok bir bilgim yok ama olmazsa olmazlardanmış, spor sonrası ciddi acıkma vs yaşanıyormuş. Aşırı zayıf bir arkadaşım bu şekilde söylemişti.


  • Gingko  (10.07.17 17:59:24) 
3 senedir gidiyorum. İlk iki sene çok düzensiz geçti, beslenmem de kötüydü ve koşu yapıyordum, bayağı zayıftım. 50-51 kg arasındaydım, boy 167. Kilo almak demeyeyim de kas almak istiyordum. O zamanlar haftada 1-2 gün gidiyordum, 2-3 gün de dışarıda koşu yapıyordum.

Son 1 senedir ise sıkı şekilde ağırlık çalışıyorum. Haftada 5 gün gidiyorum, 2 gün de sabah yüzmeye gidiyorum. Yani 2 günü çift antrenman olmak üzere haftada 5 gün.
Ağırlık programımın ilk gün programı 45-50dk, ikinci günü 30dk + kardiyo (45dk spinning veya koşu) şeklinde.
Yani haftada 4 gün ağırlık, 1 gün de grup derslerinden boot camp, hiit vb derslere giriyorum.

Vücudumda ilk farkı kaldırdığım ağırlıklar hafif gelmeye başladığında anladım. Sonrasında karnımda, bacaklarımda gözle görünür değişiklikler oldu, karın kaslarım belirginleşti. Omuz, sırt ve kol kısmım iyiydi zaten, eski yüzücülerden olduğumdan.

Özetle 50kg'den 54'e çıktım. İlk çıktığımda yağ oranım çok yüksekti ama zamanla yağ azaldı, kas kütlem arttı (2 ayda bir ölçüm yaptırıyorum). Ne zaman ki beslenmemi düzenledim, makrolarıma, özellikle proteine dikkat ettim, o zaman kilom arttı. Bazen protein tozu kullanıyorum sıkıştığım zamanlar.
  • peggy  (10.07.17 18:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.