[]

Londra'da uluslararası iki uçuş arası transfer

Londra Heathrow havalimanına Amerika'dan gelip başka bir havayolu şirketi ile Amsterdam'a geçmem gerekiyor. Uçuşlar farklı terminal (iniş 4 kalkış 5 numaralı binadan) binalarında olacak. Vize olarak sadece Amsterdam vizesi alınmış olacak. Acaba Bu transfer sırasında pasaport kontrolünden geçmeye hiç gerek olur mu? Bagaj da olmayacak hiç. Çok teşekkürler




 
hocam siz tek bir bilet aldiysaniz, yani abdden bileti amsterdama aldiysaniz pasaport kontrolunden gecmeyeceksiniz. buna gore kapilariniz hazirlanmistir zaten. cantaniz da dogrudan amsterdama gidecek. ama eger bir adet londraya bilet, bir adet londradanamsterdama bilet aldiysaniz, pasaport kontrolunden gecip, cantanizi almali ve sonra diger ucusa check in yapmalisiniz.


  • tavukbanalop  (10.07.17 15:00:51) 
@tavukbanalop +1
bilet aktarmalı ise sorun yok. Tek tek ise UK vizesi gerekli. Yalnız amerikada oturumunuz varsa belki farklı durumlar olabilir.

  • cursor  (10.07.17 15:45:22) 
Pasaport kontrolünden geçersiniz çünkü aktarmalı bilet değil, birbirinden bağımsız 2 bilet sizin aldığınız. Ve UK vizesi de olmadığı için sıkıntı çıkar muhtemelen.

Ek: Hatta UK vizeniz olmadığı için ABD'den çıkarken bile sorun yaşayabilirsiniz, gideceğiniz yere vizeniz olmadığı için çıkartmayabilirler. İyice bir araştırın bence bu konuyu.
  • fengari  (10.07.17 15:55:59 ~ 15:59:22) 
Nasil ya? Birlesik Krallik aktarma vizesi gerekli.


  • Traveller  (10.07.17 16:05:09) 
Aslında çanta alınmayacak. İşin aslı orjinal bilet londra aktarmalı amerika türkiye uçuşu. Planlar biraz değiştiğinden Amerika'dan Türkiye'ye değil Hollandaya geçmek gerekti onun için böyle bir riskli durumun içine düşmüş olduk.
O sebeple Amerika'dan çıkışta kimse bir şey sormayacaktır.

  • naif hayvan  (10.07.17 18:35:39) 
valla londra'ya inip, aktarmanıza devam etmeyeceğiniz için, biraz kriz çıkartacağınız kesin. bileti değiştirmeniz veya yakmanız gerekir normalde. Hele Türkiye uçuşunuz önce ise bütün havalimanında fellik fellik seni arayacaklar. Bir de Türkiye uçusu ve Hollanda uçuşu farklı terminallerde olabilir. Sonuçta ne kadar schengen dışından uçulsa da birisi Avrupa içi. Fazla riskli sonuç olarak.

Çanta alınmayacak derken, valiziniz mi yok?
  • cursor  (10.07.17 18:41:39) 
@cursor Evet valiz olmayacak.
İkisi farklı terminallerde olacak galiba. O zaman kesin arada kontrol olur mu?

  • naif hayvan  (10.07.17 18:52:21) 
ben gerekecegini dusunuyorum. zira dogrudan aktarmali ise ozel bir kapidan aliyorlar ve pasaport kontrol gormeden ucaga gidiyorsun. ama su bir ihtimal elinizde hem amsterdam hem turkiye boarding pass'i olursa, turkiye boarding pass'i ile kontrolu atlatip amsterdam ucagina gidebilirsin belki. ama tr ucusu ile amsterdam ucusu farkli binalarda ise nasil bir kontrol var bilemiyorum. genellikle - yanlis hatirliyor olabilirim - bu binalar arasi tren pasaport kontrolden sonra oluyordu o zaman dedigim olabilir yine belki.


  • kassiopeia  (10.07.17 19:06:10) 
ABD uçuşundan indikten sonra Hollanda uçağı için check in yaptırmanız gerekecek, check in'i önceden online yaptırma şansınız var ise, bir ihtimal yırtabilirsiniz (bavulunuz da olmadığı için) ama bence büyük bir risk alıyorsunuz.


  • fengari  (10.07.17 19:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.