[]

Araç alırken X'in boşunu alacağına x-1'in dolusunu al tercihi

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Boş Mondeo alacağına dolu Focus, boş Passat alacağına dolu Jetta al abi mi diyorsunuz?


 
diyoruz çünkü vergiler yüzünden uçan fiyatlarla baş etmek için neredeyse her donanımı baz modelden ayırıp öyle satmak zorunda kalıyorlar. bu ayrılan donanımlar lüks falan da değil hani, hala elektrikli arka camı opsiyonla satanlar var.

e arabanın gücü yakıtı kadar kabini konforu da önemli, o yüzden bunu önerenlere hak veriyorum. tabii karşılaştırılan arabalara göre değişir ama işin mantığı açısından doğru buluyorum. arada kaldığın modeller varsa onları sor, ona göre karşılaştıralım.
  • Bruce  (09.07.17 21:48:08) 
Ben de genel olarak bu tercihi destekliyorum. Ama yine de bir arabadan ne beklediğin ve ne kadar kullacağın gibi değişkenlere göre de değişir. 'Alırım bi tane 5-10 yıl binerim' yaklaşımı için dolu araba almak daha mantıklı mesela. -bence-


  • capitatum  (09.07.17 21:53:45) 
mondeo ile focus, passat ile jetta farklı sınıflarda olan araçlar. passat almak isteyen birinin jetta alması saçma olur.

ancak boş jetta alacağına dolu honda civic al dersen işler değişir. çünkü ikisi de aynı sınıfta olan araçlar.
  • burya  (09.07.17 21:55:31) 
mondeo - focus
passat - jetta

mümkün bunu derim

ama

jetta - polo
focus - fiesta düşüşü yapacaksan bence yapma.
  • rain when i die  (09.07.17 21:59:32) 
tam aksine x-1'in dolusu olacağına x'in boşu olsun derim.

''dolu'' araç istemek bana tuhaf gelmiştir hep. arabada klima, esp, hız sabitleyici, park sensörü ve bluetooth varsa bana yeter. iklim kontrollü klima da olmayıversin, ömür geçirmiyorsun arabada. ne bileyim otomatik çalışmasın sileceklerle farlar.
  • soft  (09.07.17 22:17:59) 
Böyle diye diye punto almaya karar verdim :( kafamdaki asıl araç b6 passat 2010 idi, comfortline alacağına 2007 al full al dediler, biri çıktı b5.5 al 1.8 al dedi. Biri çıktı hitler motor b5 al dedi... böyle arabanında piyasanında eşinde dostunda huammuna dedim 2012 1.4 punto almaya karar verdim. Şimdi babam full doblo alak diyor :( hayır tırrek bi adam olsa tamam diyeceğim... bayağı eğitimli mali müşavir adam gel doblo alak bişiler taşırız diyor :( ne kustum la.


  • Tears of Devil  (09.07.17 22:43:45) 
Ben de boyle dusunenlerdenim. Yani donanim olmadiktan sonra ust modelin bir anlami yok, ortamlarda ust model arabam var demek icin almiyorsan:)
Sahsen otomasyon seven adamim, her sey otomatik olsun, pratik olsun ve hizli olsun isterim. Bu yuzden yagmur sensoru olsun isterim arabada, kimisi icin bu basit bir sey ama hafif yagmurda silecegi 30sn de bir acip kapamak beni deli eder.

Ust model otomobil demek rahatlik demek, bu yuzden ust model isteriz. E donanim yoksa rahatlik da yok. Bu yuzden ornegin Mondeo yerine Focus tercih edebilirim. Tabii isin icinde baska degiskenler de var, sirf donanim var diye direkt bir alt modeli tercih etmem. Ayni paraya bilmem hangi modelin full paketini alabiliyorumdur ama arabanin hic piyasasi yoktur ya da yakit masrafi coktur vs.
  • stavro  (09.07.17 23:32:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.