[]

Bozuk bilgisayarı ne yapayım?

2012'de aldığımız Dell N411z marka bilgisyarım var.

Bozuk. Garanti defalarca baktı etti anakart değişti bilmem ne. Garanti bittikten hemen sonra 98 derecede kapandı. Sonra açtığımda piyuv ettiydi. İçini açtık filan anca ekrana bi hareket geldi bi daha uyandıramadık kendisini. Her şey olmuş olabilir.

Çok güvenmediğim tamircilere gösterdim yapamadılar.

Yapılmasını çokistiyorum çünkü o zamanlar iyi bir bilgisayar diye almıştık. i5 filan.

Bilgisayarı toplasan 1 yıl kullandım. Elimde çöp olduğu için başka bilgisayar da alamadım hiç. Çünkü artık korkuyorum kötü bilgisayar sahibi olmaktan.

Ne yapayımbunu? İki tane çalışan pili var. Parçalarını mı satsam. Tamir edebilen çıkar mı? Ana kart piyasada yok diyorlardı yıllar önce.

14z modeli var bir de. Dıştan aynı ama kasa içi değişikmiş.

Ara ara aklıma gelir yıllardır düşünürüm.

Bi fikir verin nolur..

 
Duygusal olarak bağlanma,

HArd diskin cıkar, 2.5 inctir onun harddiski sat yada kullan.

Ramleri cıkar, sat.

Cpu yu cıkarabiliyorsan cıkar ve sat.

wireless modulunu cıkar ve sat.

Pilleri sat.

Klavyeyi cıkar ve sat,

etc...
  • binder dandet  (09.07.17 18:54:56) 
Aslında duygusal olarak bağlanmamın sebebi var. Eski sevgilimin hediyesiydi. Bir de teknolojik çöp sevmiyorum. Çalışabiliyorsa bi şey çalışsın.

Hdd'yi zaten çıkarttım. Ram satılır, sağ olsunlar 2x2GB yerine tek 4GB koymuşlar.
Klavyenin jelatini bile duruyor.
Sahibindende ekran mekran satan gördüm. Epey de pahalı.

Yapılmaz diyosunuz yani...
  • supergirl  (09.07.17 19:01:40) 
düzgün bi bilgisayar tamircisine götürüp yaptırabilirsiniz muhtemelen. eğer kronik bi sorunu yoksa muhtemelen fanlar hatalıydı aşırı ısınıp kendinden geçti alet. böyle anlatırsanız tamir ederler diye tahmin ediyorum.

fanlara da bakım yaptırın ya da duruma göre değiştirtin muhakkak ama.
  • yuto  (09.07.17 19:37:52) 
@yuto;

bilgisayar o kadar temiz ki, fanlar da değişti termal pasta da. anakart da değişti. ilk sene hiç kullanmadım sağolsun bu elimdeki 10 yıllık Acer sağolsun.

yani hiç elektrik bile gelmediği için umutsuzum açıkçası

bir de yurtdışındayım. bilgisayarcı bilgisayarcı gezemiyorum :(
  • supergirl  (09.07.17 20:30:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.