[]

kıprıs meselesi

şimdi benim birkaç sorum var:

1 - birleşmiş milletler, kıbrıs'ta, yunan katliamlarını görüp, raporlar yazıp, görüşmeler sırasında yunan temsilcilerin çirkefliğine tanık olup türklere karşı sempati beslemişken, kuzeyde bir türk devleti kurulduktan sonra buna neden karşı çıkmışlardır ve türk devleti'nin tanınmaması için (nato ile birlikte) baskı uygulamışlardır? türk devleti'nin tanınmasının doğu akdeniz'de askeri ve ekonomik çıkarları sekteye uğrayacak düşüncesi etkili midir? siyasi ve tarihi sebepler var mıdır?

2 - barış harekatı sonrası, kuzey kıbrıs ilhak edilmek yerine, neden ayrı bir devlet olarak ilan edildi? kıbrıs'ta federal bir yönetime sıcak bakıldığını göstermek veya ileride ortaya çıkacak federatif yapıyı öngören bir çözüm önerisine açık olunduğunu göstermek için mi? türkiye'nin o yıllarda, ve barış harekatı'na kadar olan uzun yıllar boyunca, yaşadığı ekonomik zorluk halinin ilhak yerine ayrı devlet kurma sonucunu doğurduğu söylenebilir mi?

3 - annan planı'nın rumlar tarafından referandumda reddedilmesinin sebebi nedir? türklerin ab'ye girmesini zorlaştırmak gibi bir hesap var mıdır? böyle bir hesap varsa, halkın çoğunluğunun (iyi veya kötü, herhangi bir) çözümden yana değil de türklerin ab'ye girmesinin önüne geçmek için bu kadar yüksek bir oy birliği sağlamasının açıklaması nedir? garantilerin kalkmasını istemeleri ne kadar gerçekçi? kaldı ki; annan planı'nda garantiler de tam anlamıyla garanti değil gibime geliyor.

4 - kıbrıslı rumların barış harekatı'na kadar olan süre içerisinde yaptığı ve birleşmiş milletler kayıtlarında sabit olduğu söylenen planlı katliamlar için türkler bugüne kadar geçen süre içinde ne kadar tazminat talep etmiş, ne kadar tazminat almıştır? tazminat almamışlarsa, bugün tazminat talep edilmiyor olmasının sebebi nedir? hiç olmazsa, katliamlar öne sürülerek, dünya önünde kıbrıs rum ve yunan halklarının diplomatik açıdan baskı altında tutulması gerekmez mi? özellikle avrupa'nın bize karşı yaptığı gibi...

çok sorduğumu ve çok uğraştıracağımı biliyorum.
kafama takılıyor.

teşekkürler...

 
Ayrica daha demokratik ulkelere Bati daha sempatiyle yaklasiyor. Yunanistan ve Guney Kibris AB uyesi oldugu icin (milli gelir ve demokrasi duzeyi) iki ulkede de hala bizimkinden yuksek.


  • Traveller  (09.07.17 16:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.