[]

İstanbul'da neden Rock festivali yapılmıyor?

Bu işler artık para kazandırmıyor mu organizatörlere? Mesela rock n coke ne zaman yapıldı ya en son?




 
-festivallerde alkol satışı tepeden tepkiyle karşılanıyor, bu olmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar, organizatörleri olabildiğince sıkıştırıyorlar. bu tarz organizasyonların en büyük sponsorları alkollü içecek üreten firmalar olduğunu düşünürsek sponsor bulma problemi diye kısa bir cevaba ulaşabiliriz.
-dövizin uçması hem gelecek sanatçılara verilen paranın artması demek hem de o parayı çıkartmak için biletlerin uçuk fiyattan gitmesi demek. muse'u getirseler en düşük bilet 180 lira olur mesela.
-sanatçılar ülkenin son yıllardaki durumundan hoşnut değil, topluluklara yapılan terör saldırıları caydırıcı oluyor ve gelmeye sıcak bakmıyorlar; getirmek için ikinci maddede belirttiğim konu devreye giriyor.
-ülkedeki alternatif müzik konseri katılımcısı çok değil, yine ikinci maddenin de etkisiyle boş geçiyor konserler. beyonce, rihanna getirmedikçe dolmaz alanlar.
  • Bruce  (09.07.17 00:56:27 ~ 00:58:48) 
metallica tekrar gelse yine 40k kişi toplar muhtemelen ancak @bruce'un belirttiği sebeplerden bazıları etken. alkolle bağlantılı bürokratik engeller çıkarılması, toplumun dönüşümü, darbe girişimi, diktatörlüğe geçişimiz (belki fark etmişsinizdir) vs. vs.


  • zgrydn  (09.07.17 01:24:10) 
Rock'n Coke en son 2015'te yapıldı diye hatırlıyorum, normalde bu sene olması gerekiyordu ama olmayacak.
Rock Off olacakmış yine, bir günlük festival ve uçuk fiyatlar.

Asıl sebep bence maliyet,
Maliyeti çok yüksek oluyor bu festivallerin, Zeytinli Rock Festivali bile zarar ediyorken, yabancı grupların geleceği İstanbul festivallerinin ne kadar zarar edeceğini siz düşünün. Ayrıca her an her şey olabileceği için festival iptali de çok olağan bence bizim ülkede. Bu durumda direkt festivalin organizatörün elinde patlaması demek. Kimse böyle bir taşın altına elini koymak istemez.
  • yaraticinick  (09.07.17 11:51:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.