[]

Gezginler icin bi site yaptik | airporttocenter.com

Merhaba arkadaslar,

malum yaz geldi, aramizda Roma'ydi Paris'ti gezip duranlar var. Hem yorumlarini alayim hem de belki yardimci olur diye yeni yaptigimiz siteyi buraya birakayim dedim.

Sitemiz su: airporttocenter.com

Peki biz niye yaptik bi siteyi?

Soyle ki: her gezi oncesi (ozellikle yurt disi gezisi ise, hele bir de gidilen yer uzakdoguysa) internette bazen saatlerce dolasip havaalanindan sehre en uygun nasil gidilecegini ariyoruz.

Biz bu bilgileri tek bir sitede topluyoruz; yolculuktan once, havaalaninda hangi secenekler var, hangisi daha ucuz ve daha kisa suruyor, bunlarin hepsini tek tikla gezginlere sunuyoruz. Sunuyoruz ki artik taksiciler tarafindan duduklenmesinler, o kadar yolculuktan sonra gidip de yanlis secenegi secip vakit/para kaybetmesinler, ceplerinde kalan o parayla da hostele vardiklarinda iki bira icebilsinler.

Database'i surekli guncelleyip genisletiyoruz (sonra "peki orgi havaalani neden yok kardesim >:( " demeyin, hepsi yavas yavas olacak).

Sizce neresi olmus? Neresi olmamis? Neresi, nasil daha iyi olabilir? Her turlu geri bildirim (ozellikle gezginlerden) cok yararli olur.

Eyorlamam bu kadar.

 
Güzel olmuş. Aklıma gelen ilk soru buradaki bilgiler nasıl güncel kalacak. Atıyorum şu şehrin belediyesi veya devleti ilgili otobüs hattını kaldırdığında onun yerine güzergahı değişmiş başka bir otobüs koyduğunda sizin nasıl bilginiz olacak? Yani gezgin siteye baktığında bilginin güncel olduğundan nasıl emin olacak?

Bence her bilgi yani her sekmenin altına en son güncelleme tarihi eklemelisiniz. Atıyorum ben bugün girdim singapur havalimanı için baktım son güncelleme tarihini 19.06.2017 olarak gördüm ve dedim ki tamam tarih yakın demekki bilginin doğru olma ihtimali çok yüksek ama bangkok havalimanına girdim tarihe baktım 03.01.2017 gözüküyor dedim ki burda bu bilgi yanlış olabilir. kış tarifesi/yaz tarifesi olabilir. kışın şu numaralı metro/otobüs çalışıyor yazın şu hattaki otobüs çalışıyor olabilir dedim. tabi yaz/kış kavramları ülkeye göre değişir ama demek istediğim 6 aylık periyodlar.

bence bunu da eklemelisiniz. kolay gelsin.
  • mr.goodcat  (08.07.17 17:48:03) 
@mr.goodcat tarih konusu cok mantikli, uzerinde dusunduk de biraz. Hatta bi buton koysak, guncellenmesi gereken yer varsa direkt yorumlari alsak diye de dusunduk fakat sonunda kullanici guven olayini olumlu etkilemez diye vazgectik. Hem tatilden sonra geri bildigim verecek kisi sayisi da cok cok az olacaktir.

Bizim aklimizda yilda iki defa rutin kontroller yapmak var, bilgileri boyle guncel tutacagiz. Aslinda en mantiklisi bu tum datalari toplama, guncel tutma isini biraz community olayina donusturmek. Hem yeni havaalanlarini eklemek cok daha hizli olur, hem de datalar cok daha guncel olur fakat onun icin de sitenin biraz daha duyulmasi gerekiyor. Bi suredir kafa yoruyorum da eger aklina gelen bi yol olursa da duymak isterim :)
  • kameraya el sallayan adam  (08.07.17 17:59:33) 
bayıldım valla ben, mr.goodcat'in dediği gibi güncellik olursa harika.

bu durumda belki yorum seçeneği açabilirsiniz, farklı bi şey bilen/duyan değişiklikleri yazarsa ona göre güncellersiniz.

anladığım kadarıyla bilgileri bir yerden çekmemişsiniz? direkt metin&resim olarak girilmiş, bu da güncellik için manuel kontrol gerektirecek ve o da biraz külfetli gibi.

@kamerayaelsallayanadam ben yazarken siz cevap vermişsiniz aynı şeyler üzerinde düşünmüşüz fakat yılda 2 çok az. ben bu güncellemeye güvenip siteyi kullanmazdım. hele balkanlarda vs on kere yöntem saat değişiyor zor...
  • kullanıcıadımbuolsun  (08.07.17 18:06:16 ~ 18:08:17) 
@maleficent o fee kismi aslinda hangi seceneklerin olduguna bagli. Bi ornek uzerinden gidelim, ornegin otobus seceneklerinde hem servis (mesela Havatas, 20tl diyelim) hem de halk otobusu (5 tl) secenekleri olsun.

Bu durumda otobus icin fiyat araligi 5-20tl arasi olarak gorunuyor. Hangisini sectigine gore ucret degisiyor ama fiyat araligi olarak bu araligi vermemiz gerekiyor.

En hizli secenegi direkt gostermiyoruz, ulasim araclarinin altindaki sure kisminda gosteriyoruz ki hemen karsilastirma yapilabilsin.

Google Maps suphesiz cok daha gelismis ama orada Havatas'i goremiyoruz mesela.

Mesaj atiyorum ayrica sehrinle ilgili :)
  • kameraya el sallayan adam  (08.07.17 18:22:58 ~ 18:25:23) 
Güncelleme işini şöyle yapabilirsiniz. Fikir olarak vereyim. Elinizde her ülkenin havalimanlarının ulaşım bilgilerini gösteren resmi sayfaların adresleri olur. Bunları tutarsınız bir kere. Sonrasında web sayfası güncellendiğinde size bildirim yapan servisler var. Ücretli tabiki bunlar. Ücretsizleri genelde kotaya göre çalışıyor deneme hesabı. Ücretli servis alırsınız bu sayfaları oraya eklersiniz. Örneğin Amsterdamın o bilgilerin olduğu sayfada bir güncelleme olunca size bildirim gelir. Nerede güncelleme olduğunu da gösteriyor o servisler. Ücret güncellemesi olunca onu renkli yapıyor vs. siz de gelip kendi siteniz üzerinden o bilgiyi güncellersiniz.

Community güncelleme için şuan çok çok erken. Yani siteniz tüm dünyada duyulmalı ve bazı yerlerde yerini almalı ki her ülkeden şehirden insanlar gelsin kendi bildiğini güncellesin (wikipedia tarzı)

Siteyi redditte duyurun.
  • mr.goodcat  (08.07.17 18:31:55) 
@kullanıcıadımbuolsun tesekkurler :)

dediklerine katiliyorum, guncellik onemli, bu bilgilerin de otomatik cekilmesi biraz zor. Ornegin fiyat kismi en basit otomatiklestirelebilecek gibi gorunuyor; fakat rome2rio bile dogal olarak hep bi aralik veriyor. Tayland'daki ya da balkanlardaki sistemlerin ne kadar islemedigi dusunulunce, api ile cekilme ihtimali de ortadan kalkiyor.

Bu yorum, tarih kismini biraz dusunmemiz gerekecek sanirim. Cok tesekkurler.
  • kameraya el sallayan adam  (08.07.17 18:32:16) 
converter'dan para birimini değiştirdiğimizde mümkünse sitedeki fiyatlar o para biriminde görünsün. diğer türlüsü dalga geçmek gibi olmuş çünkü, şahsen çok sinir oldum sjfsjks. atıyorum fiyat 5 dolar görünüyor. tl cinsinden göster diyorum. sadece oradaki tek fiyat için "5 usd = 15 tl" gibisinden bildirim çıkıyor, diğer tüm fiyatlar hala dolar olarak kalıyor. e bunun için zahmet etmenize hiç gerek yoktu ki google'dan da çevirebilirim tek tek yapacaksam.

bahsettiğim şey şu,

prntscr.com

gördüğünüz gibi sadece ilk seçenekteki fiyat çevriliyor. direkt olarak sitede para birimi seçme şeysi olmalı bence. sonuçta insanlar kendi kazandıkları paraya göre hesap yapıyor, ülkenin yerel biriminden bağımsız olarak bizim paramızla ne kadar ettiğini görebilmemiz lazım. bunun için seçenek de koymuşsunuz iyi güzel ama her fiyat için ayrı ayrı çevrim gerekiyor anladığım kadarıyla.

bu arada gördüğüm kadarıyla ukrayna'da hiç havalimanı yok. onun için eways'den kopya çekebilirsiniz. eways kyiv, eways lviv falan yazın google'a direkt bütün otobüs-minibüs hattını seriyor önünüze zalım gibi. güncel hem de. oradan çekebilirsiniz çatır çatır.
  • der meister  (08.07.17 18:33:36 ~ 18:36:14) 
@mr.goodcat supersin! hic aklima gelmemisti, mesaj atiyorum :)


  • kameraya el sallayan adam  (08.07.17 18:33:49) 
@der meister tamamdir, converter isini halledecegiz, not aldim :)


  • kameraya el sallayan adam  (08.07.17 18:35:51) 
hocam siten güzel favladım silme
en büyük eksiğiniz harita ve haritadaki durakların noktaları.
adam görmek ister inecek otobüsten ama haritada nerede? Oteli ne tarafta kalıyor vs vs.

edit: havalimanları ile ilgili bilgiler istersen tecrübelerimi yazabilirim sitende olmayanlardan örneğin budapeşte kiev gibi gibi.
  • basond  (09.07.17 15:17:03 ~ 16:06:45) 
herkese cok tesekkurler tekrar geri bildirim icin. mr.goodcat'e ayrica tesekkurler, guncellemeleri anlik olarak kontrol ediyoruz artik.

bu duyuruya gelecekte gelenler icin ekleyeyim dedim.
  • kameraya el sallayan adam  (11.09.17 13:29:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.