[]

Youtube videosu türkçe mi yoksa ingilizce mi olmalı

Hobi olarak yaptığım şeyleri arada sırada youtube'da paylaşıyorum. Ancak konuşmayıp sadece yaptıklarımı gösterdiğim için doğal olarak pek ilgi çekici olmuyor.

Sözlü sunumla video çekmeyi düşünüyorum. Bu noktada bir ikileme düştüm, türkçe mi yapsam yoksa ingilizce mi?

Şöyle bir durum var, ingilizce yaparsam daha büyük bir kitleye sesimi duyurma imkanım var. Türkçe yaparsam da videoları çekerken daha rahat daha akıcı bir şekilde konuşabileceğim.

Okuma / yazma anlamında ingilizcem iyi olsa da sunum yapmak için o kadar da iyi değil aslında. Bir yandan da bunu geliştirebilmek için bir fırsat olabilir.

Karar veremedim, ne yapmalı?

ps : Elektronik / retro vesaire paylaşıyorum şu ara.

 
Kesinlikle Ingilizce.

Videoyu her zamanki gibi cekip sonra ustune Ingilizce konusabilirsiniz. Bu sekilde eski videolarinizi da seslendirebilirsiniz hatta.

Tabi Ingilizce olunca video basligini ve aciklamalari da Ingilizce yazin ki aratilinca bulunsun.
  • crown  (08.07.17 15:18:40) 
Hedef kitle - içerik ilişkisi ile alakalı bir durum. Genelde Türkiyeden izlenme alacağını tahmin ediyorsan hiç ingilizceye girişme. Yalnız ben paylaşacağım dünyaya sunacağım herkesin ilgisini çekebilecek bir içerik oluşturacağım diyorsan dünyanın ana dili ingilizce. Ben ingilizce derim bu arada alt yazı da güzel olur @tncserap ın dediği gibi.


  • qazaqwsx  (08.07.17 15:20:45) 
Aslında başlıklarım ve açıklamalar hep ingilizce. Videoları keseyim biçeyim, post prodüksiyon yapayım gibi bir yeteneğim yok. O yüzden ne konuşulacaksa çekim esnasında konuşulmalı.

Altyazıyı zaten sessiz olan videolarda tercih ettim şimdiye kadar. Videoda olanlar anlaşılsın diye.

Iphone'da çalışan videonun üstüne ses bindirilebilecek bir uygulama var mıdır acaba? Sessiz çekip üstüne konuşmak mantıklı geldi.
  • iron  (08.07.17 15:23:02) 
iPhone'da iMovie ile videonun ustune ister kaydedilmis bir ses ekleyebilir, isterseniz video oynarken ustune mikrofondan konusarak kayit yapabilirsiniz.


  • crown  (08.07.17 15:57:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.