[]

Okulu uzatan birisi okul birincisi olabilir mi?

Arkadaşlar ben bazı sebeplerden dolayı okula 2 sene ara verdim. Dondurma gibi bir durumum olmadı. Şu anda 4. sınıf gözüküyorum ama 2'den ders alıyorum. Derslerim not olarak çok iyi durumda ve bölümde ilk sıralarda olduğumdan eminim.

Benim sorum şu: Okulu uzatmış birisi mezun olurken çok iyi bir ortalamaya sahipse, birinci olarak mezun olma şansı var mıdır?


 
okul birincisi olmak için herkesten fazla ortalamaya sahip olman gerekir. eğer ortalaman yüksekse, okulu uzatıp uzatmamana bakılmaksızın dereceyle mezun olabilirsin. (kendimden biliyorum)


  • asuturias  (08.07.17 12:14:48) 
teoride olabilir, pratikte zor. zira mutlaka 4 ortalamaya sahip bir inek vardır.


  • binder dandet  (08.07.17 12:17:07) 
Bizim üniversitede şöyle bir durum vardı. Öğrencilerden bazıları irregular'dı. Hazırlığı yarım dönem okumuş, kalan kısmı da yayarak 4.5 senede bitirmiş kişiler. Zaten önşartlar gereği irregular'lar 9 dönemde bitirebiliyorlardı, öncesi pek mümkün değildi. Bu kişilerden biri okul birincisiydi, en yüksek ortalamaya sahipti ama hangi yönetmelik gereği olduğunu bilmiyorum, dereceye girenlere 'Hazırlık hariç en fazla 8 dönem' şartı varmış. Kızda 9 dönem ders aldığı için derecesi derece kabul edilmemişti.


  • aychovsky  (08.07.17 12:37:52 ~ 12:38:42) 
Ted +1


  • sylow  (08.07.17 12:59:40) 
Yönetmeliği oku. Bence haksızlık olurdu derece verilirse


  • glamdr1ng  (08.07.17 13:47:05) 
@binder dandet: bölüme bağlı. sözel bölümlerde 4 ort. imkansız.


  • ya ben lan neyse  (08.07.17 13:57:09) 
Öğrenciler not ortalamalarına göre, sınıf bazında ya da dönem bazında sıralanıyor; alternatif olarak, her yıl içi ayrı bir mezuniyet listesi ortaya çıkıyor. Yani, okulu 5 yıl uzatan bir öğrenci kendi dönemine değil de, 5 yıl sonraki mezunlar listesine dahil ediliyor. 4. sınıf öğrencileri mezun olurken, içlerinden derece yapanlar belirleniyor ve o sene kapanıyor sıralama. Siz 2 sene sonra mezun olursanız, o yıla ait mezunlar arasında en tepede olabilirsiniz ama kağıt üzerinde 4. sınıf ve üzeri olarak göründüğünüz için, maalesef okul birincisi statüsüne sahip olamıyorsunuz. Sizin yer aldığınız öğrenci grubun farklı kısaca.


  • tel tokasini duzelten samuray  (08.07.17 14:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.