[]

Şuna genetikte ne deniyor?

çocuğun genleri kaliteli olsun diye uzak mesafelerden biriyle evlenmek. mümkün olduğunca akraba olmasın diye... hatta bir entryde kedilerin bu iş için içgüdüsel olarak uzaklara gittiğini okumuştum. nedir bu olayın adı?




 
eugenics?


  • peki madem  (08.07.17 11:26:01) 
Genetik olarak uzak biriyle evlenmek? Bunun özel bir adı yok ki, varsa bir yaşıma daha gireceğim :)


  • evrim halkasi  (08.07.17 11:38:15) 
Bir ihtimal eugenics olabilir. Galton'un hatırladığım kadarıyla bu amaçla kurmuş olduğu bir dernek bile vardı. Yüksek kesim bu dernek üyeleri arasından evlilik yapıyordu.

Sydney Ellen Schultz, Duane P. Schultz'un Modern Psikoloji Tarihi eserinde bunun anlatıldığı bir bölüm var.
  • elitist  (08.07.17 11:49:01) 
Eugenics tamamen başka bir şey. Onda "arı ırk oluşturma" mantığı var ve çoğunlukla populasyon içi çiftleşme var. Sorudakinin tam tersi yani.


  • evrim halkasi  (08.07.17 11:58:29) 
outbreeding


  • lazpalle  (08.07.17 12:08:19) 
Melezleme? Mantıken uzağa da gitmeye gerek yok. Global dünyada artık herkes her yerde. Ana babası hali hazırda melez olan birini seçmek bu iş için yeterli olmalı.

Tabii önce DNA analizi yaptırmak da faydalı olabilir.
  • iron  (08.07.17 14:46:38) 
@evrim halkasi Gerçekten de tam tersiymiş, teşekkürler... :)


  • elitist  (08.07.17 15:30:44) 
dostlar cevaplar için çok teşekkürler. bu olguyla ilgili internette nasıl arama yapabilirim? bununla ilgili bir şeyler okumak istiyorum. güncel diye tekrar yazdım. özür


  • ya ben lan neyse  (10.07.17 19:36:51 ~ 19:37:19) 
Bu genetik çeşitliliği artıran artıran bir faktör. Genetic diversity, breeding vs diye aratırsan bir şeyler bulabilirsin.


  • evrim halkasi  (10.07.17 20:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.