[]

28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi tekrar olabilir mi?

28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi tekrar olabilir mi?

eğer gezi parkına tekrar kışla yapılmak istenirse?


 
bir kişi bile çıkmaz


  • follow rivers  (08.07.17 04:31:56) 
Bundan sonra cikacak seyin adi ic savas. Cunku iktidar artik gezideki gibi goz yummaz. Halk da surasina kadar geldigi icin patlar gibime gelmekte.


  • tezek  (08.07.17 05:42:19) 
Herhalde halk tarafından yeni bir darbe teşebbüsü olarak algılanır bu durum ve olay bu kez çok daha farklı, beklenmedik sonuçlar doğurabilir.


  • 1adam  (08.07.17 08:59:30) 
direniş değilde bir önder çıkacak bence. tarihte hep böyle kahramanlar çıkmış. bjz. willşam walkace


  • mayeskuel  (08.07.17 10:34:55) 
Hangi halk tarafindan sivillerin demokratik hakkini kullanip protesto etmek darbe olarak algilaniyormus cok merak ettim.


  • kassiopeia  (08.07.17 10:54:01) 
@mayeskuel William wallace korkağın tekidir. Gerekli açıklamayı ayrıntılı şekilde internete yazarak öğrenebilirsiniz.


  • sack jparrow  (08.07.17 15:54:05) 
William Wallace korkak biri değil yanılıyorsun bunu Braveheart filmine dayanarak yazmıyorum tarihsel kişilik olarak cesur biri davası uğruna canını vermiştir

Wallace'ın yakalanması ve idamı

İskoç soylularının çoğunun 1304'te Edward'ın egemenliğini kabul etmesinden sonra İngilizler Wallace'ın peşini bırakmadılar. Sir William, 5 Ağustos 1305'te Edward'a sadık olan İskoç şövalye Sir John de Menteith'in onu Edinburgh yakınlarındaki Robroystoun'da İngiliz askerlerine teslim edene kadar yakalanmadı.

Wallace Londra'ya gönderildi ve daha önceden haydutlar kralı olarak taçlandırıldığı Westminster salonunda vatan hainliğinden suçlandı ve krala ihanet suçundan yargılandı. Bu talebe şöyle karşılık verdi : " ona bağlı kalacağıma dair hiçbir zaman yemin etmedim . " Kayıp olan John Balliol onun resmi kralı olmasına rağmen Wallace suçlu ilan edildi.

23 Ağustos 1305 günü duruşmadan sonra Wallace mahkeme salonundan çıkarıldı. Üstsüz bir şekilde Smithfield pazarında at tarafından çekildi, elleri iplerle bağlı, ayaklar atın arkasında bağlı bir şekilde darağacında asıldı, fakat ölmek üzereyken bırakıldı. Hareketsiz, bitkindi. Asıldıktan sonra henüz ölmeden bağırsakları çıkarıldı,bütün bu işkençelere rağmen yine de kraldan af dilemedi ve kafası gövdesinden ayrıldı ve vücudu dört parçaya bölündü. Kafası daha sonralardan kardeşi John ve Sir Simon Fraser'ın da kafasının asıldığı Londra köprüsüne asıldı. Kol ve bacakları, Newcastle, Berwick, Stirling ve Perth'de ayrı ayrı sergilendi.

Wallace'ın anısına dikilen levha, Smithfield'de Wallace'ın idam edildiği yerin yanında olan Aziz Bartholomew Hastanesi (İng. St. Bartholomew's Hospital)'nin duvarında asılıdır. İskoç vatanseverler ve diğer ilgililer sık sık burayı ziyaret etmekte ve çiçek koymaktadır.

Wallace'a ait olduğu sanılan kılıç yıllardır Dumbarton kalesinde saklandı ve şimdi Stirling yakınlarında Wallace Ulusal Anıtı (İng. the Wallace National Monument)'da saklanıyor. Buna rağmen uzmanlar tarafından yapılan incelemeler bu kılıcın dizaynının Wallace'dan birkaç yıl sonrasına ait olduğu sonucunu çıkardı.

Wallace'ın yaşamının Robin Hood efsanesine kaynaklık ettiği sanılmaktadır. Söylendiğine göre Wallace çok uzun boylu bir adammış. Çetede William'ın küçük kardeşi John da yer alırmış ve ona Küçük John denirmiş. William'ın sevgilisi Marion, Robin Hood'un sevgilisinin adı oluvermiş, Küçük John da efsaneye William gibi iri yarı bir adam olarak dahil edilmiş.

Wallace'ın hayatı, 1995'te çevrilen Cesur Yürek (Braveheart) filmine konu olmuştur.

William Wallace'un son sözü ise 'ÖZGÜR İSKOÇYA' oldu. İskoçya kendi parlamentosuna sahip bağımsız bir ülke olmayı başarmış, ancak yine parlamento kararıyla 1707 yılında Birleşik Krallık'ın kuruluşunda yer almıştır.

tr.wikipedia.org
  • yorgunum  (08.07.17 23:31:58 ~ 09.07.17 00:01:42) 
Olamaz. Kimsenin bir şeyleri iyiye götürebileceğine dair inancı yok artık. Ayrıca provokatör görmek istemiyorum bir daha. İşimde gücümde devam ederim bundan sonrası için.


  • devilred  (08.07.17 23:37:11) 
Adalet yürüyüşnün, 15 Temmuz'u anma gibi bir aktivite olacaksa orada bir yerde çok büyük kargaşa olacağını düşünüyorum. Yani zaten halk birbirine girdi. Umarım olmaz ama kanlı bıçaklı, taşlı sopalı bir şeyler olabilir. Sokağa çıkma yasakları ... 80'lere geri dönüleceği gibi bir hava sezdim.


  • evimin paspasi  (08.07.17 23:41:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.