[]

Saçını evde boyayanlar: Oksidan kremi olayı nasıl oluyor?

Merhaba,

Bugüne kadar saçımı kuaförde Colormax 008 Yoğun Mavi Düzeltici saç boyasıyla boyatıyordum, diğer markalara göre daha kalıcı ve renk tonunu da çok beğeniyorum, her neyse ama artık kuaföre dünyanın parasını vermekten bıktığım için bu boyayı alıp evde kendim boyamak istiyorum. Fakat bu boya Koleston vs gibi hazır set olmadığı için ve kuaförlere satılan bir ürün olduğu için oksidan kremini ayrı alıp karıştırmam gerekiyor sanırım ama hangi oksidan kremini hangi miktarda karıştırmam gerektiği konusunda bir fikrim yok... Bazı internet sitelerinden baktım, boyanın üzerinde oksidan miktarı 1+1:5 olarak belirtilmiş, yani 60 ml boya için 90 ml oksidan kremi eklemem gerekiyor, doğru mudur? Bir de bu boyaya kaç "volume" olan oksidan kremi eklemem gerekir (farklı oksidan kremlerinin farklı "volume"leri var gördüğüm kadarıyla, anlamadım bunu ben?) Bi de mümkünse bir oksidan ürünü tavsiye edebilir misiniz bu boyayla kullanmak için (link de verseniz süper olur)?

Şu işi bi evde olduralım ya hadi. Çok teşekkürler.

 
Evet 60ml boyaya 90ml oksidan karıştırılacak. Arkasında %6-%9 bir şeyler yazmıyor mu? Oksidan her yerde satılıyor.

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • Lim5  (07.07.17 23:35:03) 
Ama işte bu yüzde olayını neye göre seçmem gerekiyor? %6 mı almam gerekir, %9 mu almam gerekir, yüzde başka bi şey mi almam gerekir, neye göre onu anlamadım? Boya tüpünün kutusunda mı yazar yüzde kaçlık oksidan eklenmesi gerektiği? Ben boyayı da oksidanı da internetten alacaktım, yani boya tüpünü elime alıp bakma imkanım yok, nasıl yapsam?


  • green knight  (08.07.17 18:34:23) 
Normalde boya kendi saçından birkaç ton açıksa %9, yakınsa %6 kullanılıyor. Bu maviler yeşiller aslında rengi düzeltmek için o yüzden belki kutlusunda talimat vardır diye umut etmiştim. Yoksa ben %9 ile karıştırırdım, parlak mavi olsun diye.


  • Lim5  (08.07.17 18:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.