[]

Adalet yürüyüşü olayı

Annem bütün gün Halk tv izliyor. Adalet yürüyüşü konusunda baya umutlu. Katılım sayısını söyleyip duruyor, bahsederken gözleri parlıyor filan. Ben de ''hmmm'' havasında dinliyorum genelde onu. Hiç kimse bir şey yapmasın, nasıl olsa bir şey değişmicek hissi değil aslında tam olarak. Ama düşüncem ne değişcek bu yürüyüş bitince? Haksız yere fetö damgası yeyip atılan akademisyenler, memurlar geri mi döncek? Enis berberoğlunun davasının seyri mi değişecek? İktidara bağlı yargı organı birden bağımsızlaşacak mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben Chp'lilerdeki bu yürüyüs coskusunu tam anlayamıyorum pek. Yürüyüş bitecek ve gene haksızlıklar,hukuksuz uygulamalar devam edicek gibi.




 
tutunacak bir şey arıyor insanlar. bunun ne kadar somut getirileri olabileceğine pek bakmıyorlar, söylenilenlere çok inanma eğilimindeler.

bu da bir başlangıç bence. demokrasilerde, muhalefetler çok daha aksiyonlu protestolar yapmalı ve çok daha fazla sorumluluk almalı. günümüz CHP'si bu konuda baya bebek kalıyor.
  • i drive the hearse  (07.07.17 22:12:54) 
Ben bu yürüyüşün Kemal Kılıçdaroğlu'nun karizması ve 'çobanlık' kabiliyetleri (ortadoğu toplumlarında aşırı önemli olan çoban-yönetici figürünün gereklilikleri) açısından çok önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiri beceriksizlikten, 'teröristliğe' döndükçe iki umut doğabilir bu ülke için (doğabilir diyorum, doğar demiyorum). İlki Kürt hareketi ile empati yapma olasılığının güçlenmesi. İkincisi ise, Türkiye için terörist sadece bir boş gösteren. Örneğin Erdoğan devlete karşı hareketleri sebebiyle hapse girdi, bu 10 yıl geçmeden iktidara gelmesine engel olmadı. Yani Kılıçdaroğlu'nun ben beceriksiz değilim, güçlüyüm ve baskılara direnirim vb. verdiği her imaj onun yararına olabilir.

Bahsettiğin gibi bir dönüşümü gerçekleştirmek imkansıza yakın. Küçük adımlar, muhalefetin birleşmesi, iktidara yönelik iç-dış baskıların artması vb. üzerinden strateji geliştirmek lazım. Yoksa kısa dönemde yargı, medya ve akademinin bağımsızlığını beklemek hayal olur. Çünkü, zaman zaman azalıp artsa da, bu sorunların demokrasi tarihimizdeki sürekliliği bir asrı aşıyor.
  • protector  (07.07.17 22:22:28) 
Gencleri heyecanlandirmayan bir hareketin basarili olma sansi yok bana sorarsaniz. Adalet "isteyerek" lider olunabilecegi argumanina da katilmiyorum. Soruya kaynak yapacagim. Ana akim medya yuruyusu nasil veriyor acaba ben takip edemiyorum?


  • osssy  (07.07.17 22:28:14) 
ben çoğu zaman bu başlıklı haberleri açıp okumuyorum bile. biraz çökmüş, yılmış durumdayız. göz göre göre haksızlıklar; kanuna, aykırılıklar... neler gördük şu devri iktidarlarında...

halkın o kesimi "bozgunculuk" olarak bakıyor. "teröristlerle elele yürüyorlar" diye bakıyor. bir kesimi farkında... iki gündür, bazı yolların özellikle kapatılıp, kılıçdaroğlunun tepki görmesini istediklerinden bahsediyorlar. ki bunu diyenler malum tiyatro oyununun da farkında ve pek çok şeyin de...

ahhh işte o kesim var ya, ne dese "bi'r-ruh bi'd-dem nefdik ya bikbik" diyecek kesim... o kesime laf anlatmanın "hiçbir yolu yok!" ben buna inandım.

kılıçdaroğlu'nu takdir ediyorum. tüm, kişisel yetersizliğine ve benim gibi bir kesimin umutsuzluğuna; tepkilere, saldırılara rağmen bir heyecan yarattı. etkili olacağını sanmıyorum içeride.

beni umudum: derin devletin derin adamı, "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" ucubesinin mimarı bahçeli ve de yine aynı kliklerin adamı doğu perinçek... onlar bu garabet sistemi ve bu karanlık iklimi savunuyorlarsa bir bildikleri var, "yakın" geleceğe dair.

şöyle ki:

bu beladan kurtulma ve hesap sorma günleri gelecek diye umut ediyorum. ona bu tuzağı kuranlar, bu sistemi, onun ve "onun milli iradesi" için getirmedi. bir süre oyalanacak ama gidişini ve hesap verişini göreceğiz inşallah. öyle öbür dünyaya falan kalmayacak inşallah...
  • runagain  (07.07.17 22:37:24) 
Hicbir halt olacagi yok. Mucize falan olmasi lazim. Hicbir sey yapmamaktan iyidir ama her turlu.


  • stavro  (07.07.17 23:03:46 ~ 23:04:01) 
ben de hiç umutlu değilim ama pazar günü mitinge gidicem. sanırım biraz gezi olaylarını özledim. o ortamı seviyorum.

bir de hiçbir şey yapmamaktan iyi +1. hep birileri çıksa peşlerine takılsak çoğunluk olsak bir şeyleri değiştirebiliriz diye düşünürdüm. artık buna pek inanmasam da denemedim demem en azından.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (07.07.17 23:30:10) 
Mesele zaten büyük halk kitlelerini ikna etmek değil, değişim sağlamak için başkanlık seçiminde %50 +1 oy almak yetiyor, bu yürüyüşte de ana amaçlanan hayır ile evet bloğu arasındaki kararsız kitle için sempati ve düşünme sağlayabilmek.

Ekranlarda aksi açıklamaların halkın %50'sine tesir etmediği görülüyor, yani eleştirilerin çok da ciddiye alınmasına gerek yok, sonuç olarak %50 +1 kişiyi ikna ederse zaten başarılı olacak.
  • gezegen olan pluton  (07.07.17 23:46:26 ~ 23:48:55) 
kemal alemdaroglu gibileri ve hdp li tipleri yanina almamasi gerekirdi

yani chp de degisen bisey yok
  • technicalte  (08.07.17 10:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.