[]

Kredi işlerinden az çok anlayanlar bi bakabilir mi? İlk ticaret girişimim

Bizim burda 200 bin TL'ye bir daire var fiyatı bölgeye göre iyi. Dairenin biraz masrafı var, diyorum ki ben bu evi krediyle alayım 10 Bin TL civarı masraf yapıp 240 250 civarı bir fiyata satayım. Soruşturdum 240'a gider diyorlar.

Sorum şu 200 BİN kredi çektim diyelim, bu evi satınca banka kredisini peşin ödeyebilir miyim? Bir de en önemlisi bankanın dosya masraflarıyla birlikte bana 3 aylık masrafi tahmini ne kadar olur? (Kuru hesap yapalım sadece)

Son olarak fikir mantıklı mı sizce?

 
200 bin nakitin var mı? yoksa 200 bin kredi çeksen sana çok daha fazlasına gelir. bir de emlak piyasası bu aralar çok kötü durumda. ev elinde patlayabilir.


  • sta  (07.07.17 19:40:29) 
Kaba hesapla 200bin kredi cekersen 150bin civari faizi olur. Sana gelir 350bine. 250bine satsan 100bin zarardasin. Krediyi pesin kapatayim dersen cezasi var diye biliyorum. Pesin alacaksan olabilir.


  • sen nasıl bir insansın  (07.07.17 20:03:12) 
Krediyi erken kapatırsan kalan ayların faizini ödemezsin ama bunun karşılığında %1 2 ceza keserler. Ayrıca ilk ödediğin taksitler çokça faiz içerdiğinden bunu ne kadar uzatırsan aleyhine olur. Dosya vs masrafı da gider zaten.

İkinci konu da evin satın alma ve satış değeri. Bir kere ödeyeceğin tapu harçları var bunları yaz. İkincisi evin ilk 5 yıldaki satışından oluşan farktan bir gelir vergisi ödemek durumundasın, bu da evi alırken ve satarken kaçtan gösterdiğinde direkt alakalı.

Nakdin ve tecrüben yoksa mantıklı bir iş değil.
  • schwannoma  (07.07.17 20:27:24) 
240'a gider diyenler almıyorsa o evi 200'e zaten proje baştan problemli.

Ama onun dışında, inşaat işindeyseniz alınabilir. toprak zarar etmez, krediyi öder birşey sahibi olmuş olursunuz. Lakin ticaret riski bir platform.

bunun dışında teknik olarak da evi ipotek gösterip o ev değerlemesinin %100'ünü kredi olarak çekemiyorsunuz, ama şunu alicengizle evin fiyatını yüksek gösterip de hem o evi alıp hem içini o kredi ile yaptırabilenler var.

banka faizi ile de durum tamamen geri ödeme ile alakalı, yani malumunuzdur krediler geri ödeme planına göre faizlendiriliyor ama matematik için kolaylayıcı hesap açısından 1 yıl geri ödemeli 20'bin çekerseniz minimum 2bin faiz ödersiniz yıllık.

dosya masrafı denilen nane zaten krediyi çekenin yaşına göre hayat sigortası filan derken 500'ü geçmez ki bunda pazarlık edebiliyorsunuz. hatta şubeden şubeye değişebiliyor./ya da bize öyle denk geldi. bankacıların kendi içindeki cehaletinden 2 şube arasında farklı dosya masrafı çıktı(aynı banka)

yani, proje hakkında birşey diyemeyiz. evin yerine yurduna bağlı ama ben hep olaya neden sorusuyla değil de nasıl sorusuyla yaklaşırım. Yani o eve 240 eder diyen almıyorsa, o adama çok itibar etmem o konuda. çünkü 200bin küçük bir rakamsal değer ama 200'e -40 kar ve bu kadar kısa sürede baya büyük bir rakamsal değer. proje konusunda hamle size kalmış ama ticarette el de kalır diye düşünmüyorsanız, yani sonuçta evdir bu yatırım herşekilde işe yarar bu banka şartları da beni rahatsız etmez diyorsan alınabilir. ama mantıklı mı sorusu şöyle; bunun dışında herhangi bi' iş yapabilecek misin ? ya da bu para seni sıkıntıya sokacak mı ? bunların cevapları evet dersen mantıksız.
hayır dersen mantıklı.
  • mete kudur  (07.07.17 20:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.