[]

3 ayaklı kedinin hamile kalması

Merbaha,
2 ay kadar önce sokakta araba çarpmış bir kedi buldum. Ameliyatlar ettirdim ve şu anda iyileşti fakat bir ayağını kaybetti. Son 2-3 haftadır sürekli kızgınlık geçiriyor. Kısırlaştırmayı son çare olarak düşünüyorum. İstiyorum ki çiftleşsin ve yavru doğursun (Yavrularına bakıp sahiplendireceğim) ancak 3 ayaklı bir kedinin hamile kalması ne derece sağlıklı çok emin değilim. İnternetten araştırdım, örnekleri var. Mümkün gözüküyor. Aranızda bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim.



 
kendi zevkiniz için hayvanı çiftleştirmeyin hayatı daha zor etmeyin ona. ne güzel tedavi ettirmişsiniz hayatını kurtarmışsınız belli ki çok duyarlı birisiniz ancak şunu bilin hayvanlarda annelik iç güdüsü yok doğurana kadar. yani ahh benim neden yavrum yok diye hayıflanmıyorlar dahası güçsüz yavruyu kendisi öldürüyor. bu bağlamda bu hayvanın yavrulamasını istemek çok saçma, hayvanın umrunda bile değil. kısacası kısırlaştırın, eğer sokakta yaşıyor ise tü3 ayağı olup hamile olarak arabalardan kaçması saklanması kat kat zor olacsktır


  • oscar  (07.07.17 13:50:50) 
kedisi doğum yapmış biri olarak konuşuyorum, kedinin 3 ayaklı olması yavrulara bakamayacağı anlamına gelmez bence. ama tam emin değilim veterinere de sormak lazım. sadece kediniz fotoğraftan biraz ufak gibi duruyor, belki birkaç ay bekleyebilirsiniz.

"kendi zevkiniz için hayvanı çiftleştirmeyin" cümlesi bana yanlış geliyor. kendi zevkimiz için çocuk da doğurmayalım o zaman. doğacak yavrulara kesin bakabileceksek sokağa atmayacaksak neden çiftleştirmeyelim ki. ha tabiki "sokakta bir sürü muhtaç kedi var onları alıp bakmak çok daha iyi" denebilir, bak o da güzel bir bakış açısı ama o zaman da ben derim ki, yetiştirme yurdunda da bir sürü muhtaç çocuk var onları sahiplenelim, neden doğuruyoruz.

ama elbette insanla kedi bir değil. yukarıda da denilmiş, kedilerde "ben de ana olayım bebelerimi seveyim" diye bir içgüdü yok diye biliyorum ben de. gene de şöyle de bir örnek vereyim. benim kedim 4 yaşında anne olana kadar baya vahşiydi, fazla elletmezdi, kollarımızı çizerdi vs. yavruları oldu ve birden hayvanın kişiliği değişti. o evde terör estiren kedi gitti pamuk gibi ve şımarık bir kedi geldi. yıllar geçti hala daha öyle, yavrusuyla sarmaş dolaş yatıyorlar bütün gün. iyi ki doğurmuş :)
  • istanbul kanatlarimin altinda  (07.07.17 14:41:59) 
Lütfen kısırlaştırın kedi çok zorlanacak. İlk iki cevap çok güzel açıklamış lütfen lütfen doğurmasın


  • mutlusismankedi2015  (07.07.17 15:40:28) 
@ istsnbul kanatlarımın altında

kendiniz de söylemişsiniz hocam onlsr kedi biz insanız. yazdığım gibi biz yavrumuz güçsüz oluncs öldürmeyiz iyileştirmeye çalışırız. o zaman kedi öldürüyor biz de öldürelim değil mi hasta çocuklarımızı ? sizin düz mantığınız ile buna çıkıyor.

biz insanlar etrafımjzda çocuğu olan insan görünce içimşz titrer ama kediler anne kedi görünce bu tip duyguları yoktur hatta boğup öldürürler bile yavruları. kedinşn umrunda değil iken anne olmak, sokaklar yavru kedi dolu iken internetde binlerce ilan var iken üstelik 3 ayaklı bir kediyi doğurtmaya çalışmak kadar saçma bir şey yok.
  • oscar  (07.07.17 15:50:05) 
@oscar sizden farklı fikirleri duymaya dahi tahammülü olmayanlardansınız sanırım :)

"yıllarca kedi beslemiş, yavrular büyütmüş biri" olarak tecrübelerimi yazdım. düşüncelerimi ekledim. ama görüyorum ki hemen itiraz edilmiş, yok yere karşı atağa geçilmiş. yok çocuğumuzu öldürelim bilmem ne.

hala daha dediğimin arkasındayım, bence 3 ayaklı kedi de yavru doğurabilir. sahibi bakarım diyorsa, istiyorsa neden olmasın. eğer hayatınızda duyduğunuz en saçma şey 3 ayaklı kedinin doğum yapmasıysa da göreceğiniz ve öğreneceğiniz çok şey var demektir.

ayrıca bir sürü imla hatanızın yanında çok gözüme battı söylemek istedim, "internetde" yazılmaz "internette" yazılır.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (07.07.17 16:00:10 ~ 16:00:23) 
@ istsnbul kanatlarımın altında

beslediğimiz kedi sayılarını ya da imlayı yarıştırmıyoruz. tahammülsüzlük değil tartışma yapıyoruz burada. yaptığınız insan ve kedi kıyaslaması konu ile tamamen alakasız bunu belirtmek istedim. hayatımda duyduğum en saçma şey derken de mübalağa yaptım, gerçi biliyorsunuzdur siz benden öğrenecek değilsiniz imla fln sizden sorulur.

benim gördüğüm onlarcs insan bu şekilde kedileri doğurtup sonrs sahiplendiremeyip buraya internete onlarcs ilan veriyorlar şu minnoşları sahiplendirelim hadi ya diye. ben buna karşıyım, sokakts yeterince yuva bekleyen kedi var iken yenilerini eklemenin ve 3 ayaklı bir kediden bunu yapmanın hiç bir manası yok
  • oscar  (07.07.17 16:52:45) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kısırlaştıracağım kedimi.
Fakat şunları söylemek istiyorum:
Öncelikle kendi zevkim için çiftleştirmek istemedim kediciği. Kedi kızgınlık anında çok kötü oluyor, acı çekiyor resmen. Cinsellik her canlı için hava, su gibi bir ihtiyaç.
İkincisi; 3 ayaklı bir kediyi doğurtmaya çalışmak kadar saçma bir şey yok' diyen arkadaşa söylemek isterim ki; konuyu epey araştırdım, veterinerlere, akademisyenlere sordum ve onun kadar kesin konuşabilen olmadı. Kendisi nasıl bu kadar emin konuşup beni saçmalamakla itham ediyor, anlamış değilim. 3 ayaklı kediler uzmanı mısınız beyefendi. Size fikrinizi sordum sadece. Olur veya olmaz deyip gerekçelerini söyleyin, yeter.
Son olarak; kedi sokakta yaşamıyor. Eskiden sokak kedisiymiş. Araba çarptıktan sonra ben sahiplendim, ameliyatlarını yaptırdım ve şimdi benimle. Ölene kadar da benimle kalacak.
  • skdk  (07.07.17 19:11:32) 
bakin veterinerlerin akademisyenlerin soyledigi teknik konulardir. tabi ki kedi dogurabilir bir sorun cikmayabilir. ben sorun cikar demiyorum. ben bunca yavru kedi sokakta olurken daha fazlasini yapmaya gerek yok diyorum. sahiplendirnek de cozum degil, kediyi sahiplendiriyorsunuz bir heves aliyor insanlar daha sonra yok tuy dokuyor fln geri birakiyorlar sokaga.

ben teknik acidan demiyorum, olayin gercek sonuclarina ve muhtemel sonuclarina bakiyorum.

bunu anlamak bu kadar zor olmamali gercekten,
  • oscar  (07.07.17 21:14:48) 
merhabalar, öncelille allah razı olsun ve elleriniz dert görmesin. iki hususta naçizane düzeltme yapmak isterim:

kızgınlık döneminin kedilerin fiziksel ve ruhsal durumu üzerinde bahsettiğiniz gibi bir etkisi yok. dişi kediler kızgınlık esnasında kötü olmaz ve acı çekmez. yaptıkları garip hareketler ve çıkardıkları sesler acıya veya mutsuzluğa işaret değil yani. cinsellik de hava ve su gibi bir ihtiyaç değildir. aksine, erkek kedi penisi dikenli olduğu için cinsel ilişki dişi kediler için son derece acı vericidir. hamileliği boyunca yavruları taşıması, emzirme sürecinde çok yorulması ve yavruların didiklemesi yüzünden canını yanması, yavruları sütten kesmesi gerektiği zaman gerekirse fiziksel olarak iterek kakarak pataklayarak kendinen uzaklaştırmaya çalışması gibi şeyler de sürecin devamındaki bazı zorluklar. kısacası hamilelik ve yavru sahibi olmak, dişi kedilerin ömründen götüren zor bir aktivite. onun yerine kısırlaştırırsanız son derece rahatlar, kendisi için güzelce yer içer ve keyifli, mutlu bir yaşantısı olur. eminim siz de bir o kadar mutlu olacaksınız.

allah kuzunuza uzun ömürler versin.
  • bir garip melek  (07.07.17 22:23:00) 
Merhabalar,
Kedimi kısırlaştırdım ve dediğiniz gibi şu anda çok daha mutlu bir kedicik oldu :)

  • skdk  (24.08.17 13:22:12) 
Merhaba, gönderiyi yeni sandım, okurken en aşağıda mutlu sonu gördüm, sevindim:)

Kısırlaştırdığınıza sevindim, ben de bunu demeye gelmiştim. Kedi sahiplendirmek o kadar zor ki, her gün hayvan sahiplendirme platformlarında yüzlerce kedinin ilanı oluyor:(
Ayrıca sakat bir hayvan için daha zor olacaktı bu hamilelik, doğum ve yavru bakım süreçleri. Kendisi için zor olacaktı yani.

Sizin ve minnoşun adına çok sevindim:)
  • peggy  (24.08.17 13:29:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.