[]

Telefonuma su döküldü ve evde pirinç yok!

iPhone 6 telefon, spor çıkışı alışveriş yapmam gerektiği için çantaya atmıştım ve suluk açık kaldığı için çantaya su dökülmüş, su çantanın dışına çıkmaya başlayınca farkettim ve hemen telefonu çıkardım. Üzerime sildim ve alışverişe devam ettim. O sırada aklıma gelmediği için de pirinç almadım. Eve geldiğimde telefonun alt sağ köşesinden su girmiş olduğunu gördüm ama o bölgelerde dokunmatik konusunda bir sıkıntı yok, sadece görsel olarak kötü. Ara ara sim kart yok diyor bir de. Simi çıkardım, kartın üzerinde biraz su vardı. Bir de ses çıkışı olmuyor. Telefonu kapattım.

Ne yapabilirim? Telefonum yaşayacak mı?


 
iphone 6plus telefonu havuza düşürdüm. bildiğin dibine battı. peşinden atlayıp hemen geri çıkartıp kapattım 3 gün hiç açmadım 4. gün açtım hala kullanmaya devam ediyorum. pirince falan yatırmadım.

telefonu kapalı tutup iyice kuruduğundan emin olana kadar sabırla beklemek gerekiyor bence. tam kurumadan kullanılmaya çalışıldığında anakart başta olmak üzere çeşitli arızalar çıkıyor.
  • dodo slayer  (07.07.17 02:07:52) 
pirinç olayı zaten şehir efsanesi. nem gitse bile suyun içindeki tuzlar devrelerde korozyona sebep oluyor.

içinin açılıp saf alkol ile temizlenmesi lazım.
  • orpheus  (07.07.17 11:42:22 ~ 11:43:29) 
Telefonu kapattım, ertesi gün marketten pirinç alıp içine koydum. İlk gün telefon normal açıldı vs ama kameraların içinde su vardı, o yüzden kamera ve ses düzgün çalışmıyordu. Bir gün daha bekletince sorun çözüldü.


  • kayranin kedisi  (12.07.17 14:55:11) 
ince bulgur da olur


  • devilone  (12.07.17 14:56:20) 
arpa şehriye de olur


  • cekilmis gayfe  (12.07.17 17:25:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.