[]

neden filmlerde bu üç şeyi beceremiyorlar?

aşırı film/dizi izleyen biri değilim ama ne zaman dizi/film izlesem bu üç şeyi görüyorum ve filmin tüm akıcılığı bozuluyor benim nezdimde.

1. kan rengi. gerçek kan kıvamında hiçbir sahne hatırlamıyorum. ya vişne reçeli gibi ya da ucuz ketçap renginde, turuncuya çalan kırmızı renginde.

bunu şiddeti normalleştirmemek için mi yapıyorlar?

2. animasyon karakter/nesne takip ederken gerçek karakterlerin baktığı yer tam olarak o sanal karakter üzerinde değil.

3. geçmişi anımsarken veya fotoğraf çekilirken oyuncuların kendilerini de bizim gördüğümüz açıdan görmeleri.


cidden niye beceremiyorlar bu üç şeyi?

 
@j r r: ama ben flashback'lerin çok yer kapladığı filmlerden bahsetmiyorum. mesela anlık, çok kısa bir sahne hatırlıyor adam. o kısmı dışarıdan, üçüncü şahıs gibi hayal ediyor kendini.


  • m e b  (07.07.17 01:18:00) 
1. gıda boyası kullanılıyor ondan. gerçek kan kullanmak saçma olurdu bence.
2. bunu anlamadım
3. sinema seyirciye göre yapılır oyuncu nasıl görüyor diye değil. flashback de sen o kişinin duygusunu göremezsen bi anlamı kalmaz
  • cekilmis gayfe  (07.07.17 01:56:54) 
1. Gerçeklikle alakasından ziyade millet onu kan olarak kabul etmiş, en başından beri yeşil yapsalardı öyle kalırdı mesela.

2 anlamadım.

3. Sen yönetmenin gözünden ve hikayesinden izliyorsun, o etkiyi vermek için bir teknik bu.
  • kurnaz  (07.07.17 02:31:25) 
gıda boyası vs kullanmıyorlar onu amatörler ancak kullanır. fake blood denilen bir sıvı var onu kullanıyorlar. bana batmıyor sahsen sen neresi beğenmedin? cidden merak ettim. belki de gerçek olmadığını düşündüğün için öyle geliyordur sana.
2 de tam net değilsin. daha mı orta planda olmalı karakter?
film boyunca oyuncuyu gördük zaten eee flashback olunca ne değişiyor.
  • fasulyek  (07.07.17 03:04:59) 
ikinci soruyla ilgili olarak (eğer doğru anladıysam); söz konusu animasyon karakterin sonradan post production aşamasında sahneye dahil edilmesi, gerçek karakter sahnenin çekildiği sırada boşluğa ya da yeşil bir nesneye bakıyor olması ve dolayısıyla sonradan eklenen cgi karakterle senkronizasyon sağlanamaması.


  • saruwatari  (07.07.17 11:19:59) 
@fasulyek, türkiye dizilerinde gıda boyası kullanılıyor ;)


  • cekilmis gayfe  (07.07.17 17:06:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.