[]

çizim konusunda bir soru?

selamlar, ben bir insan yüzü çizmek istiyorum fotoğraftan.

çizgi film karakterlerini vs. iyi bi şekilde çizebiliyorum. ama insan yüzüne gelince konu çöp adama dönüyorum resmen.

bunun için bi şey var mıdır, ne dersiniz? fotoğrafı belki çizgi filmdeki gibi çizgilerini belli edecek bi forma sokmanın yolu vs?

teşekkürler.

 
Selam,

Ben de ayni sizin gibiyim. "fotoğrafı belki çizgi filmdeki gibi çizgilerini belli edecek bi forma sokmanın yolu vs?" boyle dediginiz icin buna ithafen cevap veriyorum. Picsart vs gibi fotograf duzenleme uygulamalariyla fotografa poster, yagli boya vs gibi efektler uygulayabilirsiniz.
  • yuzır  (06.07.17 23:54:24) 
çünkü çizimde üç boyutu algılayıp çizemiyorsunuz büyük ihtimalle.
öncelikle düz çizgi, yuvarlak ve elip formların 50*70 bir kagıtta her gün 10 dk çalışın bu elinizi açar.
araştırma çizgileri kullanın farklı farklı çizgiler çizmekten korkmayın. karikatür gibi çizebiliyorum diyorsanız tahminimce tek net bir çizgi ile işi hallediyorsunuz. bu istediğimiz bir şey değil.
her hangi bir şeyi çizerken ilk önce onu temel formlara ayırırız. (bir de ilk figürden başlamk güç olur ama istersen başla). genellikle natürmort çizerek başlanır çizime kalemle ölçü almasını öğrenin. kolunuz gergin bir şekilde olduğuna da dikkat edin.
örnek vermek gerekirse. Bu vazo için öncelikle ortaya kılavuz çizgi çizilmiş. sonra vazonun şeklinin değiştiği yerler işaretlenmiş. Tek değil bin tane çizgi var dikkat edersen.
s-media-cache-ak0.pinimg.com
Asıl istediğin konuya gelirsek. öncelikle kafatasının nasıl bir şeklinin olduğunu bilmelisin.
s-media-cache-ak0.pinimg.com
Temel olarak böyle bir şey ama açılara göre
artconnect.s3-eu-west-1.amazonaws.com
burada çizimler güzel değil ama yinede açıklamalar fena değil.
s-media-cache-ak0.pinimg.com
Asıl önemli olan gerçekçi portre çizmek istiyorsan oranlarını iyi analiz edebilmen gerek. hatta al bir cetvel eline ölç fotografı yüz kaç cm kacıncı santimde göz başlıyor vs vs.
son olarak aman ya dersen pc ekranına kağıdı hafifçe yaslayıp küçük çizgilerle kaşi gözü altan gelen ışık sayesinde çizbilirsin kopya kağıgı gibi. bence güzel bir şey değil ama en hızlı benzerine böyle ulaşırsın.
eğer yüzdeki girinti ve çıkıntıları tam algılayıp ona göre de gölge verirsen olur.
Önemli Not: her genç insan gibi hoşlandığın kızın resmini yapmaya çalışırken dudak üstüne fazladan tarama, gölge vs atma sonra sevdiğin kızın bıyıklı halini görüp için bir garip olur :DDDD
  • fasulyek  (07.07.17 01:52:09) 
youtubeda binlerce video var sordugunuz konuda


  • jeanne hebuterne  (07.07.17 10:11:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.