[]

Sürekli %100 olan disk

Merhabalar. 1 haftadır bir sorunum var. Görev yöneticisinden de görebildiğim üzere disk süreki %100 oluyor. PC'yi açıyorum %100 oluyor, chrome'u açıyorum %100 oluyor, normal dosya açıyorum %100 oluyor, osursak %100 oluyor, dışarda kuş ötse %100 oluyor kısacası disk %100 olduğu için pc it gibi kasıyor.

Bütün updateleri yaptım, C'de 100 gbnin üstünde bol alan var, virüs taramasından da bi şey çıkmadı. Acaba sıcaklardan mı diyorum ama PC öyle cayır cayır ısınmıyor bile. Sorun ne olabilir ki?


 
%100 performanstaki okuma yazma hızları da önemli. 2 mb veri yazarken %100 gösteriyor ise ayrı, 60 mb veri yazarken %100 göstermesi ayrı. bundan emin olup tekrar yazar mısınız? performans sekmesinden diskin okuma yazma ortalamalarını göz kararı yazsanız yeterli olur.


  • Tears of Devil  (06.07.17 20:56:23) 
Mesela şöyle ekran görüntüleri aldım

prnt.sc
prnt.sc

okuma yazma hızlarında inanılmaz dalgalanmalar var. Ne anlama geliyor bilmiyorum ama.
  • bellerophon  (06.07.17 21:14:00) 
gecmis olsun, harddisk oluyor. maksimum 1mb okuyabiliyor, bu yuzden de kasiyor. kiymetlilerinizi yedekleyip yeni disk alin.


  • redlinetheturk  (06.07.17 21:44:31) 
Yine her boka ssd alincilar gelmis. W10 genel sorunu o, cozemediler gitti ben de her seyi denedim, rahat ol takma kafaya :d


  • imelih  (07.07.17 06:10:23) 
disk ölüyor... ortalama 1 mb/s hızla %100 gösteriyor. yanıt hızı süresi yükselmiş. diski değiştirmekten başka çözüm yok gibi.


  • Tears of Devil  (07.07.17 10:27:40) 
Görev yöneticisinde diski en fazla kullanan hangi programlar. Eğer chrome gibi sonradan yüklenen bir program falansa en fazla kullanan diskte sorun vardır muhtemelen. Ama eğer windows hizmetleri, windows update vs windows ıvır zıvırı ise normal. Bende de win10 yüklü ara sıra hiçbir şey açık olmasa bile disk %100 oluyor win10 yüzünden. Bilgisayarı yeni açtığın zaman da bir süre diski meşgul ediyor.


  • reactionic  (07.07.17 10:39:52) 
windows defender ve 3. parti bir antivirüs yazılımı aynı anda açıksa windows defender'ı kapatın.


  • inheritance  (07.07.17 14:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.