[]

Omzum yandı ve soyuldu (midesi hassas olan bakmasın)

Arkadaşlar 3-4 gün güneş kremi sür(e)meden denize girdim. Fazla bi zarar gelmez diye düşündüm ama beklediğim gibi olmadı. Derim soyuldu ve soyulan yerin bir kısmında(omzun üst tarafı oluyor) kabarcık oluştu. Neyse ki bu 1 günde geçti. Ama şimdiki hali eklediğim fotoğraftaki gibi. Doktora gitme şansım maalesef yok. Bu yanık geçer mi? Geçmesi için ne yapmalıyım? Soğuk duş iyi gelir mi? Hametan isimli bir yanık kremi buldum süreyim mi?

edit: siyah kısımlara dokunsam hemen dökülüyor

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
Geçmiş olsun daha kötü bir görüntü bekliyordum. (annem baya ciddi yanık olur, o kadar değil senin omzun)

Öncelikle ders olmuştur bir dahakine krem sürme imkanın yoksa güneşe çıkmazsın. Yanık geçer, yanık kremi acısını alır. Renk dengelemesi için malesef cildinin toparlanma hızına göre birkaç ay beklemen gerekir.
  • lcha  (06.07.17 18:29:20) 
hametan sürebilirsin. geçer bir iki haftaya. ancak geçene kadar güneş altında (güneş kremi sürsen dahi) pek kalmamanı öneririm.


  • i m cool with that  (06.07.17 18:37:29) 
fazla bir yanık yokmuş. geçen sene tatilde başıma gelenleri görseydin daha kötü durumdaydım ben.
soyulma, kaşınma olacaktır. kaşımak isteyeceksin ama fazla oynamamanı tavsiye ederim.
annem nivea nemlendirici krem sürmüştü. daha sonra vazelin kullanmaya başladık. kaşıntıyı geçirip daha hızlı soyulmasını ve yanmasını geçirdi. vazelin varsa kullan derim.
test edildi, onaylandı :)
  • piratepedia  (06.07.17 18:45:17) 
Hametanı sürebilirsin çok fazla yan etkisi olan bir ilaç değil zaten. Ben dudaklarım kuruduğunda bile sürerdim. İhtiyacın olduğunda, sabah öğle akşam ne zaman istersen sür yani.


  • glutamin  (06.07.17 19:17:30) 
Hametan olur. Eczane varsa silverdin alınabilir.


  • boyalı kuş  (06.07.17 20:02:33) 
Bepanthol de iyi gelir, cildi yeniler, aciyi alir.


  • loveisallaround  (06.07.17 20:46:16) 
Silverdin +1
4-5 sene önce abim çok fena yanmıştı denizde, yatamıyordu, uyuyamıyordu. 1 hafta kadar Silverdin ve anestol kullandık, doktor yazmıştı. Biri yanmayı kesiyor biri iyileştiriyor. İmkanın yoksa da olduğun yere gelecek gidecek birilerinden istersen süper olur.

  • apartman teyze  (06.07.17 20:58:17) 
Birinci derece yanık bu. Geçer bir şey olmaz. Hametan sürebilirsin. Güneşten koru yeni ortaya çıkan deriyi. Silverdin'e gerek yok, güneşte leke yapar o. Kabarcık göremedim ben resimde. Su toplarsa sürebilirsin.


  • Lim5  (06.07.17 21:08:13 ~ 21:11:00) 
Hepinize çok teşekkür ederim. Ama çok pis bir huyum var ki el alışkanlığından dolayı elim sürekli omzuma gidiyor ve tekrar soyuyorum, kendime engel olamıyorum. Bu konuda tavsiyeniz var mı?


  • marowak  (06.07.17 22:10:31) 
Tırnaklarını kısa kes. Hala yoluyorsan parmaklarına yara bandı sar. Bir şey tutamazsın zaten.


  • Lim5  (06.07.17 22:35:47) 
Yanıga iyi gelen kremler: hametan silverdin madecassol. Birde rossmanda aynısefa merhemi var o çok iyi. Acısını da alır kısmen analjezik etkisi var.


  • curukturpkokusu  (06.07.17 22:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.