[]

yazın uludağ zirve?

kendim uzuuun bir aradan sonra hiking e geri dönmek istiyorum. eşim de ilk kez bu işlere girecek ama hevesli. Fazla zorlamayacak bir faaliyet olarak temmuzda uludağ nasıl sizce? Başka aklınıza gelen yerler de olabilir.




 
2 yaz önce şirketten 15 kişi çıkmıştık, tam zirve yaptık. çıktıkça esmeye başlıyor, ama bir yandan da terlemeye devam ediyorsun, en tepede bayrağın yanında üşüyorsun ama üşümüyorsun da... çok değişik. ekipman: kısa pantolon elzem, bileği saran güzel bir salomon ve dengi elzem. ben bilek altı yazlık merrell ile çıktım, özellikle inişte bileklerim sızlıyordu, bir süre sonra tabana çivi etkisi yapıyor. kılavuzlu bir grup denk gelirse en azından zirve şekillenene kadar molalarında falan uzaktan eşlik ederek takip edilebilir, 2, 3 farklı rota var, dik ve kısa, uzun ve düz gibi alternatiflerde insan bir anlık kaybolma hissine kapılabiliyor. çok üzücü vakalar var maalesef uludağ civarında. bu günlerde oldukça kalabalık gruplar günübirlik iniş çıkışlar yapıyor, bence uygun.


  • onemoremile  (06.07.17 15:33:32) 
ben 5-6 yıl önce haziran başında uludağ zirve yapmıştım. geceleri çok soğuktu baya kış gibiydi ama gündüz şeker gibi hava vardı. çıktığımız parkur zaten baya basit bir parkurdu. tırmanma yok yardırıp yürüyorsun.

biz ilk gece wolfram madenlerinde kamp atıp ertesi sabah 7'de zirveye doğru yola çıktık. sanırım 6-7 saat içinde ulaşılıyordu zirveye. akşamüstü de kampa döndük.

illa dağ olsun demiyorsanız sülüklügöl, ballıkayalar falan da iyidir kamp için.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (06.07.17 15:37:20) 
Ben de birkaç ay önce zirve yaptım. Yukarıda yazilanlara ilave olarak sunu tavsiye edebilirim. Ani hava değişimleri gorebilirsiniz . yani birden 5 metreden daha az olacak şekilde görüş mesafesi düşebilir sis yüzünden hazırlıklı olun.


  • opitseri  (06.07.17 18:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.