[]

Yurtdışı Hesaba Para Transferi

Almanya'daki bir banka hesabına (iban biliniyor) okul harcı için para göndermem gerekiyor. Anladığım kadarıyla moneygram ve western uniom gibi aracı kurumlarla yapabiliyorum ve daha kısa sürede gidiyor. Ama sadece isme mi yollayabiliyorum? Türkiye'de eft yapar gibi iban'a yollayamaz mıyım? Çünkü açıklama kısmına bir çok bilgi girmem gerekiyor benim harç ücretim olduğunu belirtmem için.
İkinci seçenekte banka araxılığıyla swift yapmak. Bu sanırım daha uygun oluyor ama 2-3 günde ulaşıyor. Bu işlemde aklıma takılansa şu;
Swift yaptığımda banka benden keseceği ücreti söylüyor be onu ödüyorum fakat karşı bankanın alacağı komisyonu bilemeyiz diyorlar. Ee o zaman, karşı banka komisyonu benim gönderdiğim parada. Çekecekse be ne kadar olduğu belli değilse ben tam olarak harç ücretini nasıl yatırcam?


 
Ziraatten swift yapabilirdin . Geçen gün 2500 euro gönderdim 3 günde gitti 20 euro masraf kesti.


  • batman degil betmen  (06.07.17 14:27:16) 
aynen bu problemi okul ogrenci islerine ile paylas. belki fazla yatirmani isterler sonra okula gidince fazla miktari geri alirsin, ya da eksik kalan kismi okula gidince tamamlarsin. Ayrica parayi gonderdikten sonra da okula ulastimi diye takip et, ben zamaninda ayni problemle karsilastim ve gonderdim, para yaklasik 20 gun sonra okula gitmis ama cok gec kalmis, okul da bana uyari mektubu gondermis para gelmedi kaydiniz silinecek diye. O posta da saolsun ptt de kaybolmus, kaydimi silmislerdi de bircok cok problemli bir surecten sonra tekrar kaydimi yaptirmistim. Bu gibi durumlarda hep okul ogrenci isleri ile iletisimde ol, dekontu bir de mail ile ogrenci islerine ilet.


  • emrahday  (06.07.17 14:33:07 ~ 14:34:59) 
oncelikle swift gonder kesinlikle
swift gonderirken masraflar gonderene ait OUR sec
karsi taraftan para kesmez
  • kingcyrax  (06.07.17 14:49:03) 
SWIFT işlemi yapacaksınız.
İnternet bankacılığından kendiniz yapabilirsiniz.
IBAN, Alıcı kurum tam unvanı, adresi gerek. IBAN'ın yanında birde swift kodu olur. TRISBAPSXXX gibi harflerden oluşuyor. Bunlar varsa işiniz tamam.
Gelelim masraflara;
Gönderen bir komisyon öder. Onu gönderirken ödeyeceksiniz.
Alıcı masrafı da şu oluyor. Siz parayı yazılımlar aracı gönderiyorsunuz ancak fiziki olarak ulaşması teorik olarak 15 gün sayılıyor. Siz parayı gönderdiniz. Alıcının hesabına da ulaştı. O parayı gönderildiği gibi hemen çekmek isterse, banka henüz kendisine ulaşmamış parayı ödediğinden masraf alır. Bunu da genelde gönderilen paranın içinden keserek alıcıya teslim eder.
Senin durumunda alıcı okul, parayı tam isteyecektir.
Bu durumda senin yapman gereken şey, parayı gönderirken alıcının komisyonlarını da peşinen ödemen olacaktır. Gönderirken karşına çıkacak, seçenekleri iyice oku.
Finansbank'ta SWIFT işlemi biraz garipti, açıklama yazdırmıyorlardı. Ama iş bankasından defalarca SWIFT işlemi yaptım. Masrafı neyse ödedim.
  • cliquot  (06.07.17 14:50:31) 
15 gun surmuyor yanlis bilgi vermeyelim.
isbankası en temizi
oradan yap
sana mail geliyor swift evragi
3-4 is gunu icinde geciyor en gec
swift i de alıcı ile paylasirsin

gonderirken OUR sececeksin masrafları
3 gun sonrasını sec karsi tarafa gecme gununu.
  • kingcyrax  (06.07.17 16:14:55) 
teorik olarak 15 gün sayılıyor dedim.


  • cliquot  (06.07.17 16:34:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.