[]

spora başlayıp felç oldum galiba ?!?!

dün yeni başladım. iki tane 5 kiloluk dambıl ile çalıştım ve bacak egzersizi yaptım. şu an ne adım atabiliyorum ne de kollarımı kaldırabiliyorum.

bugün yapmasam mı artık, geçince mi yapsam? eminim çok tecrübeliler vardır aramızda, ne dersiniz? açlıktan ölüyorum mutfağa gidemiyorum.


 
direkt 5 kiloluk dumbell'la başlanır mı ya? birkaç gün ara ver. sonra da daha makul bir şekilde çalış. saçmalama.


  • fragile lady  (06.07.17 10:32:48) 
Salona gidip koşu bandında ya da dışarıda uzun bir yürüyüş yapıp, sıcak vücutla çalıştırdığın kasları uzun uzun esnet.


  • arnold schwarzeneger  (06.07.17 10:35:12) 
Hahah güldüm. Olur öyle. Vücudun ham olduğu ve strese (yaptığın egzersize) alışık olmadığı için bu şekilde tepki verdi. Sen de yeni başladım diye zorlamışsın kendini belli ki. 5 kg yerine 3 kg ile de başlayabilirdiniz. Eğer sizin maksimumunuz 3 ise zaten gelişim gösterirsiniz. Zamanla bu emin olun artacaktır.
Şimdi yapmanız gereken spora ara vermeden devam etmek anca bu şekilde adapte olabilirsiniz ağrılar yakında geçer ama bırakır tekrar başlarsanız yine başa dönmüş olursunuz ve tekrar ağrılar başlar ve kendinizi olması gerekenden daha fazla stres altına sokup vücudunuzda geri dönülmez sakatlıklara sebep olabilirsiniz o yüzden kaldırabileceğiniz maksimum ağırlığı, bu ağırlıkları kaldırırken ki vücut pozisyonunuzu, nefes alışverişinizi (vücuda binen stresi azaltır), koşabileceğiniz maksimum hızı ve mesafeyi iyi belirlemelisiniz.

  • powerpufgirl  (06.07.17 10:41:42) 
Ve evet mobildeyim arnold yazmış ben de ekleme yapayım.

Koşu ya da bisikletle ısındın diyelim ardından dinamik streching yapmalısın.

Dinamik streching nedir? Dizi karına çekip koşma, topukları popoya değdirip koşma, makas hareketi ile sıçrama gibi... daha bir çok şey var. Bu şekilde başlamadan önce strech yapmalısın. Bu hem kaslara daha fazla o2 gitmesini hem esnekliği ve bunun sayesinde eklem hareket açıklığını ayrıca tabiki sakatlanmaları önler. İnternete dynamic streching hareketler diye yazarsan bir çok hareket çıkar.

Antrenman sonunda da soğuma yapmalısın ama bu sefer statik streching yapmalısın. Bunu da uzun uzun anlatmıyım bildiğin streching işte googleda aratırsan bulursun.

Dipnot: bilimsel olarak başlamadan önce dinamik streching yapıp bitirişte statik streching yapılmasının sebebi;
Eğer başta statik yaparsan bu bilimsel olarak performansı etkiliyor. Maksimum performansı düşürüyor o yüzden tercih etmemelisin.
  • powerpufgirl  (06.07.17 10:48:03) 
Yumurta gibi tok tutan şeyler ye.


  • kanatlarim var ruhumda  (06.07.17 11:22:19) 
unutma çekirge ; No Pain No Gain !

Sıkıntı yapma, hamlık ve yüksek kilodan başlamanın verdiği sonuçlar.
  • kaosu  (06.07.17 11:26:38) 
ağrıyor diye gitmemezlik yapma.bugun tekrar git ve esneme hareketleri ile başla,başta ağrı hissedersin ama açılır.dinlendikçe daha çok zorlanırsın,ilk haftalarda sürekli gitmeni öneririm


  • mukon  (06.07.17 11:48:42) 
denk gelirse ustaların yazdığının üstüne bir de sauna yaparsan kaymak olur.


  • alperz  (06.07.17 12:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.