[]

yıllık maaş/araba fiyatı oranı ne olmalı?

evet sevgili duyuru sakinleri, soru başlıkta.
ortalama bir kazanç elde eden beyaz yakalının yıllık maaşın ne kadarı ile araba sahibi olması mantıklı sizce?
atıyorum iki yıllık gelir kadar miktarı vermek israf mı? hayat şartlarını, diğer harcamalara olan etkisini düşünürsek eğer.


 
O bile çok ama en fazla 1'e 1 olmalı bence. 3 bin kazanan 36 binlik araç almalı. O araç ülke şartlarında kötü bir araç olacak ne yazık ki. Orta donanım dizel otomatik golf olmuş 120 bin.


  • soft  (06.07.17 09:51:00) 
ben buna benzer bir soru sormuştum ve şaşırtıcı bulduğum şu cevapları almıştım: eksiduyu.ru
bence yıllık gelirin yarısını geçmemeli alınacak araba.

  • sckxyss  (06.07.17 10:01:39) 
Eğer kredi vs çekip alınacaksa 1'e 1 olmalı bence de. Ben de 6 ay önce aldım. 1'1 oranla aldım ama kredi çektim. Devam eden kredimde var. Eğer gelirinizde beklenmeyen bir düşüş olursa zorlar.


  • Dr_Stat  (06.07.17 10:02:32) 
Bence araba = 1 yıllık maaş olmalı.


  • shenergy  (06.07.17 11:31:49) 
Hayat şartlarını düşünelim de benim hayat şartımı mı seninkini mi düşüncez mesela? Kimi ayağımı yerden kessin yeter der, kimisi başımı sokacak dört duvar olsun der. Kimi ev güzel olsun ben toplu taşıma kullancam der. Kimi eve para vereceğim çok paraya gider dünyayı gezerim der. Gibi.

5 kazansan, 1500 ev giderin olsa 1500 hayat giderin olsa 2 bin krediyle araba alır mısın? Almazsın bence.

1 yıllık maaş maksimum gibi görünüyor ama hayatta verdiğin öncelikle önemli. Hayatını iyi arabayla kazanan biri de olabilirsin, mesela düşün bir avukatsın, gittiğin yerde ye kürküm ye olur, parayı kıyafete arabaya yatırmak bir yatırımdır. O zaman şartları zorlarsın.
  • bir ileti paylastim  (06.07.17 12:51:46) 
Bence fazla. Bazi insanlar goruyorum, araba aliyorlar ama varini yogunu arabaya veriyor. Araba borcu ve masrafindan cebinde para kalmiyor adamin, arabayla mutlu oluyor.

Araba sevdalisiysan, yegane amacin bir arabanin direksiyonuna gecmek falansa verilir. Normalde ekonomiyi fazla zorlamak sacma bence ama tercih meselesi. Butun ekonomik imkanlarini arabaya zorlayip, gezmeye dolasmaya parasi kalmayip sadece arabayla mutlu olan insanlar var, adam mutlu yani.

Sonbaharda araba almayi dusunuyorum sahsen, baktigim arabalar bir yillik gelirimin altinda. Cunku hayat arabadan ibaret degil arkadas, tatile, gezmeye, yemeye icmeye, eglenceye, zevke sefaya da ihtiyacim var:)
  • stavro  (06.07.17 13:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.