[]

Yurtdışı turlarında

Tur mu tavsiye edersiniz yoksa kendimiz mi gezi
Planlayalım?

Tur ise hangi şirketi tavsiye edersiniz?

Eğer kendiniz planlayıp gidiyorsanız ne kadar Zaman önceden bilet alıyorsunuz? Kalacak yer Nasıl ayarlıyorsunuz?

 
kendiniz gezin. sikinti cikaracak bir sey yazmayayim ama turlarin basindaki cok fazla rehber ile tanistim viyanaya gelen misafirlerim vasitasi ile, dilerseniz özelden örneklerim bugüne kadar iyi bir rehberle tanismadim.

ben genelde bir kac ay ya da duruma göre hafta öncesinden bakarim.

bilgi ve kalacak yer konusunda ben sansli insanlardanim gittigim her yerde arkadaslar oluyor. ama aksi bir kac durumda bookingden bakmistim.

bilgi konusunda internette zibilyon kaynak var, ek olarak orada yasayan arkadaslarima sorup daha degisik önerilerle harmanliyorum ben.
  • kurnaz  (06.07.17 04:48:19 ~ 04:51:16) 
50 yasindan gencseniz turla gitmeyin, kendiniz guzel guzel planlayin gezinizi.
Hem daha hesapli olur, hem daha ozgur olursunuz, hem de daha fazla yer gorursunuz.

Kalacak yer icin booking'den bakabilirsiniz, airbnb kiralayabilirsiniz veya hostelde kalabilirsiniz.

Ne kadar zaman onceden bilet alacaginiz da tamamen size bagli aslinda, uc ay onceden bilet aldigim da oldu bir hafta kala da. Biletleri belli araliklarla kontrol edip uygun buldugunuz anda alin...
  • luchetti  (06.07.17 07:20:08) 
turlu gezi planlı ama kısa oluyor ve kısıtlanıyorsun mesela parise gidiyorsun saat 3 de şurda olunacak şuraya geçicez deniyor. ayarlanan oteller iyi olabilir ancak şehirden uzak oluyor ve kısıtlanıyorsun. ben garanticiyim bilmediğim ülkede sıkıntı yaşayamam şehiri şöle görsem bana yeter dersen turla gidebilirsin. prontotur,ets,jolly güvenilirdir.

yok ben kısıtlama sevmem kafama göre takılırım diyorsan. tursuz gidicen bookingden,airbnbden rezervasyon yapıp otelini ayarlıyacaksın.

avrupa düzenli olduğu için otobüs kaçtı tren kaçtı nasıl giderim sorunu yok.
  • mikahakkinen  (06.07.17 11:43:55) 
Turlar sandığın kadar tü kaka değil. Eğer kaliteli bir rehbere denk gelirsen gezi müthiş keyifli geçiyor. Bir de bazı tur grupları çok eğlenceli oluyor. Her yaştan insan oluyor ayrıca, sadece +50 değil. Ben pek çok kez turla da gittim kendim de gittim. Eğer ilk kez yurtdışına çıkacaksan turu tavsiye ederim. Ets tur iyidir bu arada. En azından ben şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.


  • i m cool with that  (06.07.17 12:56:14) 
Tur ile gidip illa tura bağımlı kalmak zorunda değilsiniz. Tur bazen kendi imkanlarınızla gitmekten(uçak+konaklama) çok daha ucuza gelebiliyor. Turla gidip kendi başınıza da takılabilirsiniz.


  • nopnog  (06.07.17 13:03:24) 
1- Kendin gitmeni tavsiye ederim. Obur turlu gezmis degil de televizoyndan seyretmis gibi oluyorsun.
2- Degisiyor, bayramda 3 gun kala bilet alip gittim. 1.5 ay once alip gittigim de oldu.

  • stavro  (06.07.17 14:36:57 ~ 14:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.