[]

Ucakta alkol tasima prosedürü?

Herkese merhabalar.
Yarin ilk kez yurtdisindan ulkeye ucak ile ucucam. Malum hazir yurtdisina cikmisken ulkemizde bulunmayan yada bulunsa da pahalı olan alkollu icecekleri lip ulkeye öyle girmek istiyorum. Ucak yolculuklarinda kac sise veya litre alkol taşınmasina izin veriliyor. Ve bu icecekleri en guvenli sekilde nasil tasiyabilirim. El bagajinda sokmaya izin veriliyor mu. Cunku normal bagajim aşırıderecede dolu ve sanki oraya koyarsam kirilir gibi hissediyorum. Simdiden teşekkür ederim:)



 
El bagajında sadece freeshoptan alınmış alkol sokabilirsin, dışarıdan aldığın alkolü gözünün önünde atarlar çöpe, sakın el bagajına alma.

Bavulda getirebilirsin ama ben hep 1-2 şişe bir şey getirdim bavulda, daha fazlası sıkıntı olur mu bilmiyorum, bilen biri yazsın.
  • fengari  (05.07.17 23:45:52) 
Free shoptan aldigimi nasil kanitlicam peki. Yani freeshoptan 2 sise birşey alip el bagajina atabilirim degil mi?


  • bigcaptain  (05.07.17 23:47:45) 
ben 4 şişe alkolle girdim defalarca türkiye'ye,
ama kapıdan geçerken türk polisi tipinizi beğenmez veya rastgele sizi seçer de aç bakalım bavulu derse sorun yaşayabilirsiniz 4-5 şişe alkolle...

  • luchetti  (05.07.17 23:48:37) 
tekrar cevap vermişsiniz,
freeshoptan aldığınız her şeyi zaten sadece kabin bagajına alabilirsiniz yanınıza,
freeshoptan aldığınızı kanıtlamanıza gerek yok, zira o sırada güvenlik kontrollerini geçmiş olacaksınız, yani zaten freeshopa girerken de elinizde başka bir likit bulunması imkansız.
freeshop limitleri türkiye'de 1 litre ağır alkol veya 2 litre hafif alkoldü, başka ülkelerdeki limitler değişiyor mu emin değilim.
  • luchetti  (05.07.17 23:50:11) 
Freeshoptan aldığında zaten özel torbalara konuyor alkoller, uçağa o şekilde elinde veya kabin bagajına koyarak sokabilirsin.


  • fengari  (05.07.17 23:55:36) 
Hepinize teşekkür ederim sagolun :)


  • bigcaptain  (06.07.17 04:19:03) 
Rekorum bagajda 16 sise votka


  • kartonpiyer  (06.07.17 14:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.