[]

cepteteb üzerinden direk dolar harcamak

merhaba, benim cepteteb banka kartımda bi miktar dolar ve euro var fakat para birimi ne olursa olsun her türlü alışverişte -fiziksel pos veya sanal ödeme- kartta türk lirası varsa onu euro veya dolar'a çeviriyor ödemeyi öyle gerçekleştiriyor, hesapta try olmadığı zaman yetersiz bakiye veya ödeme reddi gösteriyor.

parayı anlaşmalı atm'lerden nakit olarak çekebiliyorum, o konuda sıkıntı yok.

SORU/ÖZET: direk hesaptaki dövizi harcama imkanım yok mudur? aliexpress vb.. siteler üzerinden.

 
aTM kartları TL hesaplarına bağlı açılır. Siz söylemedikçe döviz hesaplarını bağlamazlar. İnternetten veya telefon bankacılığından bakınız o döviz hesapları karta bağlı mı? Eğer bağlıysa, tel. bankacılığından niye böyle olduğunu sorun belki yapabilecekleri bir şey vardır.


  • 507  (05.07.17 17:08:52) 
ekstre ayarlarından döviz ekstresi isteyeceksiniz. doları dolarla euroyu euroyla ödersiniz o zaman.her ay 3 farklı ödemeniz olur nur gibi.

edit: banka kartıymış o zaman olmaz. hangi hesaba bağlıysa ondan çeker banka kartı. biraz da şundan çek yapamaz. gerçi ben kredi kartımla dolar hesabımdan da euro hesabımdan da tl hesabımdan da çekebiliyorum ama talimatla oldu sanırsam o iş.
  • argent dawn  (05.07.17 17:12:47 ~ 17:14:00) 
Yurtdışında yapılan işlemler yerel kurdan dolara, dolardan türk lirasına çevrilerek gerçekleştirilir. Ceptetebte oluyor mu bilmiyorum, kredi kartı isteyin, döviz işlemler için ayrı ekstre talep edin, ekstre gelince döviz hesabınızdan ödeyin.


  • inheritance  (05.07.17 17:19:04) 
banka kartınızın yurtdışında kullanacağı hesabı yabancı para cinsine çevirebilirsiniz. onun haricinde yapacağınız tüm harcamalar ana hesabınızdan düşecektir.


  • gliderpilot  (05.07.17 19:50:36) 
yurtdisinda anlasmali atmlerden ben de euro cekememistim. arayip sordum, doviz hesabinizi ana hesap yaptirmaniz gerekliydi dediler. internet subesinden ya da cagri merkezinden doviz hesabini ana hesap yaptirirsan sorun cozulur bence


  • exlibris  (05.07.17 20:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.