[]

yaş 27 28 29 gibi 2. üniversiteye kayıt olunca askeriyenin sorun?

diyelim 28de aöfe gireceğim 2. üniverstie olarak. Amaç askerlikten yırtmak değil. Okumak :D

ama kayıt olurken askeriyeden kağıt almak gerkeiyormuş ve askeriye o kağıdı vermiyormuş çünkü master yapmadkça ertelenemediği için.

Her ne kadar edeveltten de o kağıdın alınabildiğini düşünsem de.

Var mı böyle vir şey? askeriye karışabilir mi kayıto lmaya?

 
askerlik yapmadan ikinci üniversite olmaayor. bi üst kademeye geçeceksin master yapman lazım.


  • cekilmis gayfe  (05.07.17 01:27:39) 
Ama tecile 2-3 yıl varsa da mı olmuyor. Belki muafım ya da başka bir şey var, bedelli yapacağım ama 2. üniversiteye başlamayacak mıyım 29a gelmeden?


  • Cursed Chico  (05.07.17 01:29:46) 
9öncelikle durumun nedir. Bakaya ya da yoklama kacagi oldugunu varsayalim. Askerlik subesine gidip yoklamani yaptiriyorsun sonraki celp donemine kadar tecilli oluyorsun zaten o kağıtla da kayıt yaptirabiliyorsun.


  • goodman  (05.07.17 01:30:30) 
Tecile 1 sene var ve bu eylülde aöfe girmek istiyorum. Senye de mastere başlayıp erteleceğim umarımn.


  • Cursed Chico  (05.07.17 01:34:07) 
4 yıllık mezunuyum. Tekrar okumaya başladım 4 yıllık bir bölüm.

Yüksek lisans yapmanız gerek ikinci okulu okurken tecil için. Ben öyle idare ediyorum durumu. Tabii ilk kayıt zamanı tecilim henüz dolmamıştı.

Okullar yıllara göre askerlik kağıdı isteyebiliyor. Kağıtsız kayıt yapmayabilirler.
  • empty blank  (05.07.17 02:04:57) 
ösym kılavuzunda eğer kaçak vs falan değilsen kayıt olabilirsin ama okul askerliği ertelemez ve tecilin bittiğinde askere gidersin diyor.


  • bilmem ki  (05.07.17 02:27:20) 
Ister ilk ister 10. universiten olsun (4 yillik lisans) 29 yasina geldiginde okul durumundan tecilin olmaz. Yani ilk universiteni de okuyor olsan, 29 yasina geldiginde okula ara verip askere gitmezsen kacak sayilirsin, okul tecil etmez. Ikinci okul icin de bu durum degismez. Ha bir kere okula kayit yaptirdiktan sonra, okul tecilini yenileyemez, istersen kacak olarak okula gidip gelirsin bir sey olmaz.


  • robokot  (05.07.17 02:54:17 ~ 03:03:40) 
Niye adamın sorusuna cevap vermiyorsunuz? Adam diyor ki zaten tecilliyim buna rağmen kayıt olamayacak mıyım illa tecilin bitmesini bekleyip bittikten sonra askere gidip geldikten sonra mı kayıt olmam gerekir? Benim görüşüm şu kardeşim teciline 1 yıl varmış askerlik durum belgesiyle okula gidersen sorun olmaz diye düşünüyorum tecilin gelince okulu dondurup askere gidersin kime ne? Eğer sorun çıkarırlarsa da araştırıp yetkili yerlere şikayet et böyle bir hakları yok.


  • bayc  (05.07.17 03:55:11) 
Tecilin varsa tecil kağıdını alır istediğin üniversiteye başvurursun. O dediğin tecilin bitmiş ve kaçak durumuna düşmüşsen geçerli


  • neysene  (05.07.17 05:31:05) 
Başvurup gireceğim o zaman eylülde :D öğrenci akbili lazım , tecilden değil.


  • Cursed Chico  (06.07.17 15:38:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.