[]

Gitar çalanlar

(capo'yu sormuyorum) Bu elemanın perdeler neden böyle ve ne diye google'lamalıyım? İlk kez böyle bir şey gördüm:

i.hizliresim.com


 
microtonal gitar diye arat, ek fretler koyarak komalı sesleri de alıyor, tolgahan çoğulu diye biri var bununla uğraşan, fotoğraftaki gibi sabit ek fretler yerine tüm fretlerin yerleri ayarlanabilen bir gitar kullanıyor fakat amaç aynı.

www.youtube.com
  • freebird5406_2  (05.07.17 01:01:15 ~ 01:11:51) 
aynısı değil ama www.youtube.com


  • stereoseyfi  (05.07.17 01:01:54) 
Onceki cevaplardaki videolari bilmiyorum, izlemedim ama basitce aciklayayim istedim.

Bati muzigi enstrumanlarinda, gitar gibi, 12 yarim ses bir oktavi olusturur. Her yarim sesi bir perde olarak dusunursek her 12 perdede ses bir oktav artacaktir. Daha doguya gittigimizde bu 12 yarim sesin arasinda duran bir cok farkli ses var. Ornegin mi ve fa arasinda 1 yarim ses, yani gitarda bir perde varken, dogu sazlarinda adamlar mi ve fanin arasindaki sesleri yakalamayi becerebiliyorlar, cunku bu dogu sazlarinda gitardaki 12 perdeye bagli kalinmiyor. Fotodaki adamin gitarindaki ekstra perdeler de bati muzigindeki o 12 perdenin sinirlarinin disina cikarak, ornegin 7. Ve 8. Perdenin arasina ekstra bir perde daha koyarak o iki perde arasindaki sesi alma amacinda.
  • Kamyoncunun vitesi  (05.07.17 02:44:53) 
ek olarak senin gönderdiğin videodaki fretlere quarter-tone fret deniliyormuş, amacını @kamyoncunun vitesi açıklamış.

www.youtube.com

bunun gibi ibanez'in oriental series gitarları varmış.

benim gönderdiğim videodaki adam ayarlanabilir versiyonlusunu 8 telli gitarda çalıyor. o klavyeyi yapması alması zor olduğu için de ufak fret parçalarını normal klavyeye bantlayarak çaldıkları da oluyor.
  • stereoseyfi  (05.07.17 02:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.