[]

kortizon tedavisi görürken ne yiyeceğiz?

tuzdan uzak durun diyorlar. işlenmiş gıda, paket yemekler de yasak. sebzelerin besin değerlerine bakıyorum onlar da bile sodyum var. ne yiyeceğiz biz? neler önerebilirsiniz yemek olarak?




 
zamanında yakınlarım kortizon alırken uyguladıkları diyetler.

tuzsuz ekmek (mümkünse kendiniz yapsanız daha iyi aslında)
yoğurt (yine ev yapımı yada güvenilir marka)
et suyu ve haşlanmış et
çorbalar (yine et suyunu kullanabilirsiniz)
meyve
taze mevsim sebzelerinin haşlama yada sulu yemekleri (salçada tuz vardır dikkat edin)

aklıma gelenler bunlar.
  • angelofdeath  (04.07.17 15:33:41) 
sebzedeki sodyum sayılmıyordur muhtemelen. siz yemekleri tuzsuz yapın yeter.


  • slow like honey  (04.07.17 15:45:28) 
bol su iç, yemeklere kendin tuz atma, işlenmiş gıda yeme.

Bir de tedavi bittikten sonra en az 2-3 ay daha diyetine devam et. Çünkü etkisi hala kalıyor
  • fallopian  (04.07.17 16:07:54) 
tuz yersen şişiyorsun. dikkat et


  • proton bombasi inhibitoru  (04.07.17 16:30:07) 
Gün boyu sadece sebze yesen aldığın tuz 0.2 gramı geçmiyor.

Hazır gıdalar hep tuz, yemekleri tuzsuz pişir, salça falan koyma.
fallopian +1 angelofdeath +1
Yoğurt, süt gibi kalsiyum kaynakları +1
Karbonhidratı fazla tercih etme
  • Lim5  (04.07.17 16:37:07) 
tuzsuz fıstık ezmesi, haşlanmış patates (kabuksuz), patlamış mısır, bal, taze meyve (çilek, muz hariç), fasulye ıspanak brokoli hariç taze sebze, içeceklerin hepsi serbest (kırmızı boyalılar hariç), tuzsuz çiğ ceviz hariç kuruyemiş, yulaf ezmesi, yağsız kıyma günde 80 gramı geçmeyecek şekilde..


  • rentts  (04.07.17 17:27:22) 
Hayatımda 2 kez aldım bu tedaviyi. İlkinde dr. tuz konusunda uyardı ve gerçekten çok dikkat ettim ama yine de o aydede diye tabir edilen surata sahip oldum ve kilo aldım. İkincisinde ise doktor yine tuz konusunda uyardı ve şeker konusunda da en az tuz kadar hassas olacaksın ve şekeri tüketmeyeceksin dedi ayrıca karbonhidratı da nispeten az tüketirsen iyi olur dedi. Bu önerileri de dikkate aldım ve sorunsuz bir tedavi dönemi geçirdim. Kilo almadım. Velhasıl tuz hep söyleniyor da, şeker de alma, bal, reçel vs falan tüketme.


  • primetime  (04.07.17 17:37:52) 
Kortizon kullanırken şekeri de kesin. Bazı insanlar şeker de yükseliyor benim yükselmişti. Meyve bile yiyemiyordum. Tamamen tuzsuz. Bol sebze. Et balık ürünlerinde tuz olmadıkça sorun olmamıştı. Paketli şeyler de yeme bi zahmet zaten zararlı. Ben kortizon kullamırken zayıflamıştım


  • ruh i tibbiye  (05.07.17 17:43:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.