[]

Güvercinler balkona yuva yapıyor

Balkonda klima motorunun sağına soluna yuva yapıyorlar. Klima boruları uygun zemin oluşturuyor sanırım. Bir iki kere daha yuva yapmadan çalı çırpı taşırlarken olaya müdahale ederek engelledim. Sonra girdikleri yerlere iple engel yapıp müsait ortamı bozdum. Ama yine bir şekilde bir yer buluyorlar kafayı sıyırcam. Kullandığım tek balkon orası, yuva yaptıkları yerde rahatsız edilirlerse yavruya bakmıyorlarmış diye duydum. O yüzden bunkadsr uğraşıyorum engellemek için. Etrafta bir sürü balkon var gelip yine benim klimama yuva yapıyorlar ya. Ne dersiniz mücadeleyi burakıp izin vereyim mi? Ama sonuçta sürekli rahatsız edilecek burada ve belki yavruyu bırakıp gidecek. Hastalık falan taşır mı? Yumurtladıktan ne kadar süre sonra gider? Şu evde bi rahat edemedim ya, kuşu böceği karıncası çöl fırtınası, çamur yağmuru derken.




 
sakın yumurtalara dokunma


  • Wolfware  (04.07.17 13:53:45) 
Merhaba bence de dogrusunu yapıyorsunuz engellemeye calısın.Arkadasımın balkonunda da aynı şekilde klima üstüne yapmaya başladılar.Fakat sürekli yavruları yere atıyorlar ölü yavru kuş görmekten psikolojisi bozuldu kızın. En son poşet vs koyarak engelledik en bastan onlemini alın sizde.


  • lorensoth  (04.07.17 13:54:08) 
engelleyin. korkuluk görevi görebilecek bir şeyler ayarla.


  • seyduna6687  (04.07.17 14:10:31) 
Yahu gidip daga ev yapıp hayvanın yerini işgal etmedim. Hayvanlara garezim yok ama ölü yavru vs görmeye ben de dayanamayacağım için yuva yapmasını engellemeye çalışıyorum. Yukarda da yazdım, rahatsız edileceği bir yer burası. Öbür balkonuma yapsa dokunmayacağım ama gelip buraya bırakacak yumurtayı, insan kokusu alınca bie daha gelmiyormuş yavruya bakmaya. Biz de kullanıyoruz bu balkonu. Durduk yerde yavru ölecek sonra. Hem aşırı rüzgar alan bir yer masalar sandalyeler devriliyor kuş yuvası nasıl kalsın.
@lorensoth poşet teptim girdiği yerlere yılmadı yine geliyor. Zaten fırtınada teptiğim poşet bile uçuyor. Balık ağı bulursam klimanın etrafına engel yapıcam. Zira poşetler de motorun soğumasını engelliyor.

  • curukturpkokusu  (04.07.17 14:12:21) 
sağa sola hep poşetler bağlayın. gerekirse küçük ve renkli rüzgar güllerinden takın. biraz dursun sonra bir daha gelmez zaten. balkon/cam mermerlerine kuşlar pislemesin diye yapıyorlarmış. anneannemden kapmıştım bu taktiği, haddime değil ama test ettim onayladım.


  • golgi aygıtı  (04.07.17 15:15:15) 
Cd bağladım ama bir süre sonra alışıyorlar yine geliyorlar.


  • curukturpkokusu  (04.07.17 15:41:12) 
engelle kardeşim alıştılar mı gitmiyorlar. cd takmaktan ernet koymaya kadar herşeyi denedim. hırdavatçıdan kıvrılabilir tel aldım çatalçivi(kroşe) aldım. teli klima etrafına çevirdim kroşeylede duvara sabitledim şu an için gelmiyorlar. apartman komşum en son klima motorunu taşıttı zor bir durum.


  • mikahakkinen  (04.07.17 15:55:28) 
  • oguz altun  (04.07.17 15:59:36) 
Yapı marketlerden alacağın bir korkuluk veya rüzgar gülü işini görecektir. Rüzgar gülü hareketli olduğu için daha etkli olur.


  • zombi  (04.07.17 16:48:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.