[]

Nankörlük mü yapıyorum? (iş)

1 yıldır bir avm mağazasında zara'da part time olarak çalışıyorum, aylık maks 120 saate kadar çalışıp 1200-1600 arası maaş alıyorum, haftada 2 yada 3 gün iznim oluyor.. Aynı zamanda ingilizce öğretmenliği öğrencisiyim, fakat bu sene okula neredeyse hiç gitmedim ve bütün derslerden kaldım.

Aslında'da zara'ya girmeyi kendim istedim özellikle, şartları iyi rahat ve part time personel alıp okula göre çalışmasını ayarlıyorlar diye diye duyduğum için. Daha önce hiç mağazacılık yapmamıştım, o yüzden kıyas yapamıyorum belki diğer satış danışmanlığı işleri daha kötüdür ama çok bunalıyorum gerçekten, sanki çok fazla şey istiyorlarmış gibi geliyor, görevimin tanımı dışında bir sürü şey yapıyorum hepimiz yapıyoruz ama asla yeterli görülmüyor, minimum personelle maksimum iş yapılıyor, ondan da kısılmaya çalışılıyor ekstra olarak. Bunların yanında napıyorsunuz ki sanki olarak yaklaşılıyor üstler tarafından sık sık, beğenmeyen gitsin kapı orda bir sürü bu işi isteyen var türü şeyler duyuyoruz bol bol. Tabi bunlar üstünkörü anlatılan hali durumun, detaya inilse çok şey var rahatsız eden insanı. Yüzlerce başvuru var mağazaya gelen, Zara'da çalışıyorum deyince ooo iyi diyor insanlar hep, acaba ben mi bu işin alternatiflerini bilmediğim için büyütüyorum. İşe ihtiyacım yok diyemem ama, ya çok isteyen var demek ki iyi iş diye enayi gibi hareket etmek de istemiyorum. Hiç part time çalışıyormuşum gibi gelmiyor ömrüm orda geçiyor sanki.

Çok bunaldım bi karar vermem lazım gibi hissediyorum ama mallık da yapmak istemiyorum. Yerime karar verin demiyorum fakat şöyle biraz objektif bakış açısı falan atsanız üstüme hoş olur.

Not: Bu duyurunun bir süre sonra imha olma olasılığı yüksektir.

 
Zara bir kere zaten %95 her mağazası çok dolu olan bir marka. Ben çalışmayı tercih etsem daha boş olan çok herkesin gelmeyeceği markaların akına uğramayan şubelerini seçerdim. Hatta daha az müşterisi olan mağazada bu adamlar neden çalışmıyorda tıklım tıklım olan mağazaa çalışıyorlar diye de hep merak etmişimdir. Yani iş kolay bulunmuyor orası ayrı. Yöneticinizle konuşup bulunduğunuz şubeden başka bir şubeye geçiş sağlayabilirsiniz. Ya da yeni bir iş arayın hem tecrübeniz ve diliniz olduğu için daha lüks markalarda işe girebilirsiniz. Lüks mağazalara çok fazla müşteri gelmiyor. Onun dışında ataşehirdeki bir avmde arkadaşım under armour markasında çalışıyor sürekli patronlarıyla iş arkadaşlarıyla snap atıyor ortam baya iyi sanırım birde oraya bakım sizede yakınsa :)


  • powerpufgirl  (04.07.17 03:22:59) 
Is hayatı boyle. Zaraya has bi durum degil. Baska bi yere girsende aynı durumla karşılaşacaksınız.


  • all girls dream  (04.07.17 03:25:43) 
Ekstra iş her yerde olur. Ben LCW'de çalışırken depoyu düzenlemiştim tek başıma. Normalde satış danışmanı olarak çalışıyorsun ama yeri gelince kasa personeline bile yardım ediyorsun. İş yığıyorlar diye çok takma. Burada eğitimin daha önemli. Bütün derslerden kalmış olman facia. Ben olsam bırakırdım maddi durumum çok kötü değilse.


  • dissendium  (04.07.17 03:51:55) 
@powepuffgirl İstanbul'da değilim, bulunduğum şehirde 2 mağaza var, daha boş olandayım ben ama boş değil kesinlikle yine. Geçerli bi sebep olmayınca isteğe göre şube de değiştirmiyorlar. Öyle çok lüks markalar da yok buralarda aslında :) .


@dissendium ekstra iş her yerde oluyordur özel sektörde tahmin edebiliyorum ama benim sıkıntım ekstra işin ekstralıktan çıkması bi yerde, depo kasa bunlar lazım oldukça destek olmak zorunda olduğumuz yerler, ikisinde de 1'er eleman eksiği var ama bütçe yok deyip almıyorlar, eleman alınmayınca her gün desteğe ihtiyacı oluyor bu bölümlerin, atıyorum 8'e kadar depoda çalışıp 8'de reyona inip koştur koştur toplamaya çalışıyorum, sonra yeri geliyor bi işiniz var satış onu da doğru dürüst yapmıyorsunuz diyorlar. Çalışmazsam okuyamam destek olanım yok, çalışırken de okulla yürütemiyorum. Sağlıksız bir insanım zaten kolay hasta oluyorum, devam zorunluluğum var, sürekli okul iş okul iş götüreyim diye uğraşırken de zatürre oldum geçen kış üzerinize afiyet, okul rapor kabul etmiyormuş bilmiyordum, devamsızlıktan kalınca bütün derslerden gitmedim bende. Şu an yaz tatilinde okul zaten ama seneye de yine bu tempoda devam edip yatağa düşmeli hasta olmam yoğun ihtimal, bayram indirim yoğunluğu derken yoğun ve yorucu çalıştık, şu an yaz ortası soğuk algınlığı oldum, tuvalet kağıdı rulosuyla geziyorum mesela.

Hani belki diyeceksiniz ki biz ne yapalım çözümsüz saçma bi durum, çözüm için değil de iç dökmek için yazdım daha çok aslında.
  • hala mi ceren yahu  (04.07.17 04:23:04 ~ 04:34:14) 
yoo nankörlük yapmıyosunuz. hepimiz bazen bunalıyoruz. insan yaptığı işten zihinsel olarak tatmin olamadığında yaptığı her iş onu yoruyo. takdir edilmemek, saygıdan uzak muameleler görmek de bununla beraber daha çok moral bozuyo. okula bence ağırlık verin. zara sizi kurtarmaz. don satarak bi yere varamazsınız. tamam para kazandırır ama sonuç? hedefiniz üniversiteden mezun olmak sonuçta. don satmak üzerinde bi kariyer inşa ettiğinizi düşünmüyorum. duymazdan, görmezden geleceksiniz çalıştığınız süre müddetinde. daha iyi bi iş varsa araştırın.


  • zirrealist  (04.07.17 04:40:13) 
Inditex mağazalarının şartlarının diğer part time mağazacılık işlerinden daha iyi olduğu iddiası koca bir yalan. İyi olan tek yanı parasının biraz daha fazla olması. Birkaç yüz lira için de insanlık dışı bir muameleye maruz bırakma kendini.

Diğer mağazalarla görüşme halinde ol. İş bul ve buradaki işini sonlandır. Zara
kapitalizmin zirvesinde bir marka olduğu için sen ne yapsan onlara asla yaranamayacaksın.
  • fragile lady  (04.07.17 08:19:30) 
Okulunu bitirmeye odaklan. Bu iş geçici neticede. Dersleri ekme bir daha.


  • arnold schwarzeneger  (04.07.17 09:11:47) 
saatlik 10 liraya geliyor desek asgari ücretin iki katı maaş alıyorsun demektir. bence iyi para. sık dişini


  • dieselsingle2  (04.07.17 11:32:53) 
Başka ne iş yapabileceğini, oturup enine boyuna düşündün mü? Bence ilk iş olarak hocalarının yanına git, bir bir durumu anlat. Çalışmam lazım ama gücüm yetmiyor okulla ikisini yürütemiyorum de. Sana okul içindeki öğrencilere verilen işler konusunda yardımcı olmaya çalışırlar. Onların da saat ücreti 10 lira üzerinde oluyor. Kredi/burs varsa kyk'dan, idare eder seni. Olmaz iyi bir maaş lazım dersen de ingilizceni kullanabilirsin. Resepsiyon olur çeviri olur. Netflix mesela iletişime geçmeye çalış, iyi para veriyorlardı.


  • apartman teyze  (04.07.17 11:50:52) 
Para iyi yalnız. Erkek arkadaşım nike'ta part çalışıyor 1000 lira alıyor. Bazen primle 1200. Bazen ama.

Özel ders versen süper olur. Lcw kısmi part alıyor haftada 15 saat, o ve özel dersle götürebilirsin belki okulu
  • mutlusismankedi2015  (04.07.17 15:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.