[]

Kahve müdavimleri yardımcı olabilir mi?

Merhabalar sevgili duyuru sakinleri

Önceki hafta

eksiduyu.ru

diye bir duyuru acmistim. Ve orada Mokapot ile baslayabilecegim onerilmisti.

Büyük bir heyecanla satın aldım, birkaç gün sonra da evime geldi. Tıpkı videoda bahsedildiği üzere kahveyi yapmaya başladım.
İlk önce sicak suyu içine koydum, sonra o suzgecin üzerine kahveyi sınırına kadar doldurdum ve çevirerek kapatıp altını yakarak ocağa koydum.
Hani internette birkaç dakika diye bahsediliyor ama o kahvenin üstteki yerden fiskirmasi 5-6 dakikayı buldu.
Yine de ters giden bir şeyin olmadığını düşündüm.Taa ki ağzına alıp tadına bakana kadar. O kadar aci ve sert bir tadı vardı ki anlatamam size. Neyi yanlış yaptım bilmiyorum. Ayni şeyi gönderdikleri farklı bir kahve üzerinden de demedim ama yine ayni aci tat oldu. Bir de satın aldığım 3 kupakllik bir setken piştikten sonra çıkan kahve sadece 1 fincanı dolduracak kadardı.o da dediğim gibi zehir gibi.

Canım sıkıldı kutusuna koydum kaldırdım ortadan. Acaba sizlerin beğendiği şey bu aci ve sert tat mi yoksa ben bir şeyleri yanlış mi yaptım?bahsettiğim gibi kahve kültürüm olmadığı için bunun cevabını ben veremiyorum.Belki de normaldi bu tat ve bana aci geldi.

Zahmet edip yazan tüm arkadaşlara tesekkur ederim.

 
çünkü espresso öyle bir şey genel olarak. alternatif olarak az kavrulmuş yumuşak içimli kahve almayı deneyebilirsin.

edit: ama moka pot ile başlayarak yanlış yapmışsın. french press senin ilacındı aslında.

edit 2: 3 cup diye aldığın şeyden 1 fincan çıktıysa sadece kahveyi fazla bastırmış veya suyunu az koymuş veya moka potu kapatırken iyice sıkmamış olabilirsin.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.07.17 20:46:55 ~ 20:50:06) 
icine sicak su ekleyeceksin. americano olacak o zaman.


  • alperz  (03.07.17 22:38:38) 
moka potu bilmiyorum ama keşke filtre kahveyle başlasaydın. french pressle yapıp çok az süt dökersen o acılığı gidiyor. başlarda filtre kahve acı gelebilir ama sonra alışıp bağımlısı oluyorsun. starbucksta denemediysen sütlü filtre kahve denemeni tavsiye ederim.


  • uyusam iyi olur  (03.07.17 22:44:42) 
önceki postunda nescafe tükettiğini yazmışsın, nescafe tüketen birisi için gerçek kahve tadının bu kadar ağır gelmesi çok normal. Ama altına koyduğun sudan çok azının yukarı gelmesi çok garip. (kupa derken???)

Bu arada mokanın altındaki ateşi çok az açıyor olabilirsin. Mokayı çok fazla bastırmış olabilirsin. Ama çok daha büyük ihtimalle, kahve partüküllerin fazla küçük.
Kahveyi yumuşatmak için bir kademe daha iri çekilmiş ve orta kavrulmuş yumuşak içimli bir kahve tercih edebilirsin.

Bir de kullandığınız kahve ne?
  • cursor  (03.07.17 22:53:32) 
emin olmamakla beraber ölcekte sikinti olmus olabilir. belki giris ve akis kisimlarinda problem olmus olabilir.

bende french press konusunda arkadaslara katiliyorum. ya da bunu tamamen es gecip direkt olarak espressoya gecebilirdiniz, moka oldukca ugrastirici ve lezzeti ugrasisi ile ayni lineerlikte degil bence. ama bu is agiz tadina bagli.
  • kurnaz  (04.07.17 02:08:45) 
Her şey normal. Espresso yapmışsın. Espresso sert olur. 3 fincan dediği espresso fincanı yani Türk kahvesi kadar. Ben de 3 cuplık olanı kullanıyorum ve tabii ki her gün espresso içmiyorum. Sıcak su ekleyip americano yapıyorum. Üstüne Süt köpürtüp capucino yapıyorum.


  • Pepee  (04.07.17 02:39:56) 
Bi de potun içine sıcak su değil soğuk koyacaksın. 5-6 dakika normal.


  • Pepee  (04.07.17 02:43:11) 
@pepee

moka potunda espresso olmaz. espresso icin 15 bar basinc gerekli. moka potta 3 bar olur.
  • kurnaz  (04.07.17 02:57:12) 
@kurnaz olur kardesim. cok iyi olmaz ama olur.


  • Pepee  (04.07.17 23:16:34) 
1- 3 kişilikden kasıt 3 küçük fincan. ikea'da büyükleri satılıyor, miktarı tatmin edici.

2- ürünü ilk açtığınızda bir kere deterjanla yıkayıp kahve kaynatmak, ardından da kahveyi dökmek gerekiyor. Yani ikinci kahveden sonra içmeye başlanmalı. Tadı kahve yaptıkça oturuyor. Bir daha deterjan kullanmayın, sadece çalkalayıp kaldırın.

3- çeşit çeşit kahve var. genelde acıdır ancak deneyerek ağız tadını bulmalısın. bu noktada yine ikea'da satılan bir kahveyi önerebilirim <3 ilgilenirsen daha sonra adını yazabilirim, içeriye gidip bakmaya üşendim şu anda. Ben de yeni keşfettim keşfettim :

4- sıcak su değil de oda sıcaklığında su kullanmanı tavsiye ederim.

5- 5-6 dakika normal.

6- kahveyi haznesinin sınırına kadar 'bastırmadan' koymak gerekiyor.
  • air  (04.07.17 23:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.