[]

Gelecekte yapmak istediğimiz şeyi

Nasıl buluyoruz? İş, meslek anlamında.

Kendimi iyi tanıdığımı düşünüyorum. Tam da bu nedenle yapmak istediğim işi bulamıyorum. Bi ideal oluşturamıyorum. Haliyle bir adım sonrasını planlayamıyorum. 25 yaşındayım ve şu an bir idealim olsa çok güzel peşinde koşabileceğim bir ortamdayım. Fakat bir isteğim, hayalim, idealim yok diye ilerleyemiyorum ve bu beni çok boğuyor. Üstelik 3 ay filan içinde bu ortam da yok olacak ve ben hiçbir şey yapamamış olduğum için çok pişman olacağım. Ne yapmalıyım?


 
Seni en çok ne tatmin ediyor ruhsal anlamda? Bunu sorgula. Keyif aldığın bir uğraşının ucundan da olsa tut bırakma. Gerisi geliyor bir şekilde.


  • razvan rat  (03.07.17 16:32:43) 
@razvan rat keyif aldığım şeyleri meslek olarak yapmak istemiyorum. Yapmak isteyebileceğim şeyler içinse yeteneğim yok ya da karakterim el vermiyor. Zaten beni en çok boğan şeylerden biri de bu ikisi arasındaki fark. Mesela bi X alanında kendi halimde araştırma yapmayı seviyorum ama akademisyen, araştırmacı filan olmak istemiyorum. Ama mesela bi tiyatrocu filan olmak isterdim, ama ne o yetenek var ne de bu saatten sonra öyle bi yeteneğe sahip olabilirim. Hatta aksine nispeten çekingen bi karakterim var ve hafızam kötü.

Bunun gibi bir sürü şey var. Yapmak isteyebileceğim şeyler ve yapabileceğim şeyler bambaşka. Bir ürün, eser vs üretmeye isteğim var ama karakterime vs göre yapabileceğim şeyler daha ziyade akademisyenlik filan gibi rasyonel şeyler.
  • kozmosta bir nokta  (03.07.17 16:42:31 ~ 16:43:07) 
Malesef hayat böyle bahaneler bularak geçmiyor bak ben sevdiğim işi yapıyorum hatta birçok insanın hobi olarak gördüğü şeyden ben para kazanıyorum. Yaşında çok genç değil 25 olmuşsun artık. Araştırmayı seviyorum ama araştırmacı olmak istemiyorum demek bana göre şımarıklık. Kimse çalışmak istemiyor o zaman? Bak ben hobimi işe dönüştürmeme rağmen işe gitmek istemiyorum bazen. Yapıcak bir şey yok gidiyorsun da çalışıyorsun da paşa paşa. Demek istediğim o yüzden hiçbir şey dört dörtlük değil. Her şeyden önce bence sevdiğin şeyleri biliyor olmak yerine kafa olarak hazır değilsin.


  • powerpufgirl  (03.07.17 17:18:33) 
@powerpufgirl, çalışmak istemiyorum değil. Aksine çalışmak istiyorum. Kaldı ki şu an önümde bi iş var da yapmıyor da değilim ki şımarıklık olsun. Yani bana al sana kadro al sana maaş hadi araştır da demiyor kimse zaten. Şu an öğrenciyim ve mezun oluncaya kadar olan süreyi belli bir hedef üzerinde adım atarak geçirmek istiyorum fakat o hedefim yok.

İlgi alanlarımda araştırma yapmayı sevmekle akademisyen olmak bambaşka şeyler, ki ablam akademisyen, nasıl bir süreç, nasıl bir yaşam tarzı gerektirdiğini gayet yakından gördüm. Ben öyle bir yaşam tarzına girersem mutsuz olurum. Şu an sadece hiçbir hedefim yok diye mutsuz olacağımı bildiğim yolda ilerlemek istemiyorum (ki Türkiye şartlarında akademisyen olmak da kolay değil zaten). Hala zamanım ve fırsatım varken bir hedef belirlemek ve o hedefin gerekliliklerine yoğunlaşmak istiyorum. Sadece öyle bir hedef nasıl bulunur onu bilmiyorum ve sürekli stres halindeyim.
  • kozmosta bir nokta  (03.07.17 17:45:31) 
Öğrenciyim demişsin. Okuduğun bölümün iş olanakları neler? Ya da şöyle sorayım okuduğun mesleği yapmak istemiyor musun?


  • hayde bre  (03.07.17 20:49:19) 
@hayde bre, Yabancı dil öğrencisiyim. Yabancı dil veya kültür üzerinden çalışabilir veya bir şirkete tercüman filan olarak girebilirim. Bir diğer alternatif de dilini öğrendiğim ülkede bir şirkete tercümanlık dışında bir pozisyonda işe girmeye çalışıp o işi öğrenip ordan devam edebilirim. Fakat ne yapmak istediğimi bilmediğim sürece ne hangi şirkete başvuracağımı bilebilirim ne de hangi pozisyona. Zaten şu anda iş bulma odaklı seminer dersler de alıyorum işte kendini tanıma ve bu doğrultuda iş arama vsvs şeklinde de biraz önce dediğim gibi yapmak isteyebileceklerim ve yapabileceklerim arasında fark olduğu için kaybolmuş hissediyorum.


  • kozmosta bir nokta  (03.07.17 21:56:01) 
Ne yapmak istemediğini belirleyip oradan devam etmeye çalışacaksın.
30uma geldim ben de hala tam olarak ne isterdim bilmiyorum. Bilseydim bile "her sabah erken kalk, trafikte boğuş işe git, işte insanlarla boğuş, trafikte boğuş eve dön, ev işiyle uğraş, uyu" gibi bir sarmala girdikten sonra ne faydası olurdu, istediğim şeyden belki de yaka silkerdim, emin değilim. İş dediğin sonuçta para kazanmak için bir zorunluluk ve hiçbirimiz günün sonunda dünyayı kurtarmıyoruz.
Neleri yapmak istemediğini bil, vaktin elverdiğince deneme yap. Öğrencilikten faydalanıp yurtdısına çık, staj vs yapabiliyorsan yap.
Fırsatın varken deneyebildiğin kadar dene, yapmak istemediklerini bul ve bunların dışında birşeyler yap.
  • Sulfoxaflor  (04.07.17 01:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.