[]

Giysiler saklanırken değişik kokmaları

Yazlık giysilerimizi, pike takımlarımızı tek tek yıkayıp hurclara yerleştirip dolaba kaldırmıştım. Hatta içlerine lavanta keseleri bile koydum. Şimdi çıkarttım, hepsi bir değişik kokuyor. Neden oluyor ki bu? Dolabın içinde ne olmuş olabilir ki? Kışlıkları çıkarınca da aynı şey olmuştu. Nasıl önlerim bu kokuyu? Öncesinde o kadar vakit ayırıyorum bir de guzel guzel saklamak için.

Tesekkur ederim şimdiden herkese.


 
Ben de nefret ediyorum o kokudan. Toz kokusu gibi garip bi koku di mi? Sanırım yeni makinelerden kaynaklı o. Az su ile yıkarken bekledikten sonra bu hali almasına sebep oluyor.


  • lcha  (03.07.17 15:50:08) 
dediğiniz koku rutubet olabilir mi? oturduğunuz yer rutubetli?


  • hononu  (03.07.17 15:52:47) 
Honuna, rutubet kokusu değil.
O kokuyu biliyorum. Bir de yeni taşındık bu eve. Ben dıger evde kışlıkları cıkardıgımda da aynı sorun vardı. Rutubet olsa mutfakta yiyecekler de boceklenmez mi?

Icha'nın dedigi gıbı toz kokusu gıbı. Ama saklarken mıs gıbı yumuşatıcı kokuyorlar. Birkac ay sonra acınca boyle oluyor.
  • fraise  (03.07.17 15:59:56) 
Benimkilerde de olabiliyor biz bol bol beyaz sabun koyuyoruz yine de oluyor ama pis olduklari icin falan degil endiselenmeyin, havalaninca geciyorlar ya da duru su ile kisa prog.da yikiyorum icime sinmezse.


  • kassiopeia  (03.07.17 16:02:54) 
hurçları yıkıyor musunuz? biz hiç öyle bir problem yaşamıyoruz fakat lavanta kesesi yerine kalıp sabun kullandığımız için olabilir belki. alternatif olarak çok tıkıştırmamayı deneyin ki kıyafetleriniz nefes alsın. son bir ek daha, rutubet olabilir, rutubet varsa illa mutfağı böcek basar diye bir şey yok.


  • evde liyakat kalmamis  (03.07.17 16:04:21) 
Evde liyakat kalmamış, hurclar da yıkanıyor tabii ki :) rutubet de olabilir tabii ama hem rutubet kokusuna benzemiyor hem de eskı evde de aynı sey olunca, evin baska yerlerinde rutubet ile ilgili sorun olmayınca benım saklamam ile ilgili bir sorun var dıye dusunmustum.


  • fraise  (03.07.17 16:13:53) 
Kokulu çöp poşetleri var biz yıkayıp sıkıca onların içine koyup öyle kaldırıyoruz 1 sene sonra açtığımızda mis gibi kokuyor ama hava almamaları lazım.


  • powerpufgirl  (03.07.17 16:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.