[]

biseyleri sorguluyoruz

hayata birtakım konularda şanssız ve ' yenik' başladığınız düşünüyor musunuz? bu sabaha yasam şeklimi sorgulayarak başladım ne yazık ki. yapmak zorunda oldugum, yapamadığım, bir şeyleri kötüleştiren en büyük faktörün para olduğunu düşünüyorum. çoğu şeyin belirleyicisi para gibi. bu kadar önemli mi bu?

bilmiyorum. vallahi kötü oldum.

böyle biseylere isyan ettiğiniz oluyor mu? bana daha çok yazın oluyor, paranin yarattığı sosyal fark yazın iyice gözümüze sokuluyor gibi.

 
oluyor tabi de durduk yere buna odaklanıp can sıkmanın lüzumu yok, hayat adil değil. bunu kabullen sal kendini bu kadar yıpranmazsın.


  • evde liyakat kalmamis  (03.07.17 13:51:10) 
Senden kötüleri düşün. Onlar ne yapsın?


  • arnold schwarzeneger  (03.07.17 13:52:23) 
sürekli bunu düşünüyor değilim de üzüldüğüm ' acaba mutlu değil miyim' düşüncesi.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.07.17 13:52:34) 
Elbette. Kendimden kötüleri düşünüp tatmin olamıyorum bak senden kötüler de var vs insanı değilim. Gerçekliği kabullenmeye çalışıyorum.
En büyük şanssızlığım ailem mesela. Direkt yenik başlama sebebim. Ama değiştireceğim bişey değil gerçekliği kabul edip yönetmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

  • tuborg yesili  (03.07.17 14:07:28) 
iki sey var yapilabilecek, ya sufi modda "bu da gecer ya hu" deyip hayatina devam edeceksin. bu biraz daha kisisel olarak icsel meseleleri cozmene yarayacak. metaya baglanmayacaksin.

obur turlu de bahsettigin sinif kinini daha buyuk amaclara yontacaksin. sosyalizm filan bahsedildigi kadar utopik seyler degil. anlattigin dert bi distopya degil de yasadigimiz gerceklikse sosyalizm de o kadar gercek bi ihtimaldir.

iki tercih de bence saygideger bu arada.

ali seriati'in insanin dort zindani diye gayet makul bi metni var. tavsiye ederim.
  • gudastviri  (03.07.17 14:27:40) 
hiç düşünmem, bardağı kırdıktan sonra tüh keşke şöyle yapaydım bu bardak kırılmazdı diye hayıflanmak gibi bir şey bu. bunu düşünmek sadece yorar.


  • for day to break  (03.07.17 14:30:12 ~ 14:30:43) 
Boş zamanlarında isyan ediyorum son zamanlarda, eskiden çok yapmazdım ama şimdilerde arttı.

Para da bir faktör tabi ki ama benim için büyük oranda yanlış seçimler. Bunun nedeni toyluk. Zaman geçtikçe azalacaktır diye düşünüyorum. İsyan ettiğim şeylerin başında da bu seçimler geliyor ama elden bir şey gelmiyor. Hayat devam ediyor.

Arnold'a da katılıyorum. Bir yerde şu dersten kaldım lanet olsun diye üzülüyorsun diğer yanda senden küçük çocuklar maden kazasında ölüyor.

Kendime üzülüyorum ama haddimi bilerek. (Güzel söz söyledim)

Bu arada para olayında hiç umurumda olmuyor, çünkü acayip Zenginim diyormuşum haha. Çünkü öyle bir yapım var, elime imkan geçmesine rağmen telefonumu değiştirmiyorum ya da bilgisayar istemiyorum, bir yerlere gezmeye gitmiyorum(zaman da yok da) gidene bir gram özenmiyorum, onun yerine seviniyorum. Çünkü elime bir şey geçmeyecek biliyorum.
  • Apocalypse  (03.07.17 14:33:28) 
para hayattaki en önemli şeylerden biridir.
burada şimdi fakir edebiyatı falan yapılacak, "para her şey değildir" falan denecek, ama aslında para her şey olmasa da, birçok şey.

fakat bunun nasıl başladığınla ilgisi yok, o anla ilgisi var.
"iyi" ya da "kötü" bir başlangıç yapabilirsin, ama yolda neyle karşılaşacağını bilemezsin.
başlangıcın iyi olur, sonra öyle bir geriye düşersin ki, ne olduğunu şaşırırsın.
ya da tam tersi, şanssız olduğunu zannederek, geriden başladığını düşünerek başlarsın, ama sonra herkesin önüne geçersin.

o yüzden bu tip şeylere isyan etmek zaman kaybından başka bir şey değil.
bunun yerine başarıya odaklan, plan yap, hayal kur.
millet ne yapmış, ne giymiş, ne çıkarmış, nereye gitmiş falan diye düşünüp, kendi kendini aşağı çekmek hiçbir işe yaramaz.
sen kendi işine bak, kendi hayatını kurmaya odaklan.
olayları ve durumları olduğu gibi kabul et.
"şöyle olsa daha iyi olurdu, ama böyle. buna göre hareket edeceğim" de ve onu yap.
bu hesaplar sadece zaman kaybı.

üstelik geriye dönülüp bakıldığında, kayıp ya da eksiklik olarak görülen birçok şey, aslında hayatta başardığın ya da yaptığın birçok şeyin birincil etkeni olabiliyor.
  • blatta hiberna  (03.07.17 14:33:35 ~ 14:36:36) 
Para önemlidir. Ama bütün mutsuzlukların tek sebebi olacak kadar onemli degildir. En azindan benim icin boyle. Ben seçimlerim için de para için de oturup üzülmüyorum. sadece degiştiremeyecegim birkac sabit sey var, onları dert ediyorum kendime.

Para degisken. Su an deli gibi gezip eglenecek kadar paran yoktur belki ama neden hep boyle kalacagini dusunuyorsun ki. En karamsar olmayacağım konu paradır sanırım. Cok cok zengin olmak mühim degil. Artik iyi kotu kazanan herkes tatillere gidiyor, yurtdisina cikiyor, araba aliyor yani calisiyorsan para meselesini halledersin bir sekilde. Simdi olmasa da ileride. Gozun cok yukarilarda degilse tabi. Her an degisebilecek, iyiye gidebilecek maddi meseleler icin uzulmek cok yersiz. Parayi dert ediyorsan daha cok kazanmak icin ne yapiyorum diye sor mesela kendine.

Yukarida arkadas ailem en buyuk şanssizligim demis mesela. Hah buna oturup üzülünür işte. Bütün hayatinı etkileyen ama asla degistiremeyecegini bildigin durumlar yoksa dertlenme boşuna.
  • aquarium  (03.07.17 15:12:25) 
Sosyal medyada yazin herkes ayri bir party bitch herkes ayri bir cilgin ve eglenceli hayat yasiyor. Aslinda oyle degil sosyal medya kullanma gitsin daha rahat gorursun insanlarin asil olaylarini.

Bi de katilmiyorum cebine giren para benimkinin yarisi olup da benden cok daha kaliteli yasayan nice insan gordum universite yillarinda da araban olmasin ithal degil de yerli bira ic yurt disina degil de ulke icinde bir yerlere tatile git. Zaten sonrasinda dedigim gibi bos bir hayat yasamamissan o engeller azalir. Ha sinif degistiremezsin ama cebine giren para artar en azindan.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.07.17 15:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.