[]

Bilgisayar alalım mı

Bilgisayarım öldü. 7 yıllıktı. Şimdi ben pek kullanmıyorum halledebileceğim her şeyi telefonda halletmeye çalışıyorum ama mesela birileriyle bir şeyler izlemek istediğimde ya da sunum hazırlamam gerektiğinde falan bilgisayar ihtiyaç oluyor. Benim bu makul isteklerimi karşılayacak minimum özelliklerde bilgisayar öneriniz var mı?
Teknolojiden hiç anlamıyorum onun için nerden başlayacağımı bilemedim yol gösterirseniz çok sevinirim.



 
Önce bütçeyi belirlemek gerek.


  • reactionic  (03.07.17 12:39:39) 
@reactionic çok fazla para vermek istemiyorum açıkçası ne kadar minimumda halledersem o kadar iyi. Ama mesela gidip mağazaya atıyorum şu markanın en ucuzu hangisi bunu alıp geçeyim de demek istemedim bir sorunu vardır vs bilgim olmadığı için.


  • pastörizesüt  (03.07.17 12:43:04) 
Dizüstü içinse Lenovo, Asus vs bilindik markaların ucuz modelleri sadece ofis ve film için yeterli gelecektir.

(git:www.vatanbilgisayar.com)

Depolama sorun değilse bu olabilir mesela.
  • reactionic  (03.07.17 13:12:20 ~ 13:20:59) 
Açıkçası ben 1500 tl verip maksimum 2 sene kullanilabilecek bir bilgisayar yerine 2.500 tl verip en az 6 yıl kullanılabilecek bir şey öneririm.

Bunun için de işlemcinin minimum i5 (yeni nesil), RAM minimum 8GB olsun derim. Diğer özellikler o kadar önemli değil. Zaten atıyorum 3 yıl sonra çok ufak bir bütçeyle güncelleme yaprsınız (Örn: 200 tl verip RAM'i 16'ya yükseltirsiniz). İlk günkü performansı almaya devam edersiniz.

Marka olarak reactionic'in sötlediklerine ek olarak Toshiba ve Dell önerebilirim. HP de fena değil ama şikayet edeni de çok.
  • himmet dayi  (03.07.17 14:12:40) 
5 ay önce aldım çok memnunum. Özellikleri de gayet yeterli.

www.hepsiburada.com
  • kumulatifvergimatrahi  (03.07.17 14:35:20) 
Dell-intel-nvidia
bu üçünden olan en ucuz laptopu al.

  • atomunicindekiduraganelektrondalgalari  (03.07.17 22:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.