[]

Bu ne oluyor? (Psikolojik rahatsızlık)

Hayatımı devamlı mutsuz ve umutsuz sürdürüyorum içimde, arkadaşlarla görüşünce iyiyim, aktivite yapınca mutluyum gülüyorum ama ertesi gün yine içim kararmış, bok gibiyim. Çok uzun zamandır bu böyle. Ve içten içe beni tükettiğini hissediyorum, bu da beni korkutuyor. neyim var benim?




 
Psikolojik ama ağır bir durum değil. Yani insanseverlikten ve biraz da kendine karşı olumsuz olmaktan başka teşhisi yok.

Ben de böyleyim. Başkalarına karşı en ufak bi sıkıntılarında aslan kesilirim, muazzam güçlüyüm vs. Ama kendime gelince güç falan sıfır, olumlu yaklaşmak yok, kendime saygı ve destek yok. Bu düzeltilmesi gereken bir şey. Kendini tanımaya ve anlamaya çalışıp gerekeni yapmaya çabaladıkça aşarsın bunu. Kendinde sevmediğin veya kabul edemediğin bişeyler var ve tepkin böyle belli oluyor. Bunları bulabilir ve tatlılıkla halledebilirsin...
  • yaren  (03.07.17 12:15:40) 
cinsellik eksik olmasın?


  • hasmetizm 2046  (03.07.17 12:16:53) 
kendinle yüzleşmekten çekindiğin ya da ertelediğin gerçeklerin var sanki..belki bilinçaltında.

Arkadaşlarınlayken, dışardayken, aktivite halindeyken bunlardan kısa vadede uzaklaştığın için iyi hisseder gibi oluyorsun ama kendine dönünce memnun değilsin.

Kendini tart, dinle, bul, çöz.
  • qazaqwsx  (03.07.17 12:18:04) 
Hocam eksiklik hissi olabilir.. Bazen bana da geliyor yalnızken zorlanıyorum sonra geçiyor.


  • lcha  (03.07.17 12:33:55) 
@yaren tatlılıkla mı? Nasıl yani

@hasmetizm yok

@qazaq ihtimallet dahilinde maalesef.

@ichi buna bakacağım
  • sargeras  (03.07.17 12:42:49) 
sevilmeye ihtiyacın olabilir mi ? ilişki olarakta,arkadaşlık olarakta.sevgiye muhtaçlık sendromu gibi


  • mukon  (03.07.17 12:56:40) 
@mukon çok güzel işaret etmiş.

Ayrıca, tatlılıkla evet, çünkü eğer kendine karşı olumsuzsan ve tepkiliysen bunun çözümü öfkeyle değil tatlılıkla olur. Kendine saygın eksilmiş ve kendine saygı duyma ihtiyacındasın. Bu kendine olan güvenini de azaltır, tükenir insan. Kabul edemediğin şeyleri gözünün önüne bir bir koyup incelemen gerek. Bunu da öfkeyle yapamazsın, hiç sağlıklı olmaz.

Kendini, kendi çocuğunmuşsun gibi düşün. Mesela 5 yaşındasın, bi hatalar yaptın, bilmeden veya bilerek... her şey bir ihtiyaçtan doğar, o çocuğa bu yönden yaklaş. Hiçbir çocuk kötü niyetli değildir, sadece öğrendiği hal dili kötü olabilir. Sen ona şefkat göstermezsen o gevşemez, güvenmez, değişime açık hale gelmez yani tedavi olmaz. Sevicen onu.
  • yaren  (03.07.17 13:04:44) 
Sevildiğimi biliyorum. Yani genelde insanlar beni gerçekten severler, çünkü cana yakın ve samimi bir yapım vardır. Ama güzel tavsiyeler verdiniz, teşekkür ederim :)

Daha yazacak olursa beklerim.
  • sargeras  (03.07.17 14:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.