[]

doğada hiç rahat edemiyorum

ne zaman çayıra çimene uzanayım, ağaçlıkta turlayayım desem börtü, böcek ve bilumum sinek musallat oluyor; beş dakika rahat edemiyorum. bir terasa plastik çimen serip uzanma seviyesine geldim. siz bu haşeratı görmezden mi geliyorsunuz yoksa bunlar düşmanlarını seçmece mi belirliyor? ne yapmak lazım?

www.youtube.com


 
Görmezden geliyorlar. Bizde de ekstra bir algıda seçicilik oluyor :(


  • devilred  (03.07.17 01:01:22) 
Sinekler insan seciyor. Bir ortamda en cok beni isirir sivrisinek mesela.


  • stavro  (03.07.17 01:02:56) 
Bu kadar rahatsız oluyorsanız dogal icerikli bocekkovar spreyler var. Ben kene icin kullanıyorum eger bilmedigim bir yerde kamp yapacaksam falan, ise yarıyor.


  • buf-e kür  (03.07.17 01:05:05) 
Görmezden geliyorum. Geçen seneye kadar bu kadar sinek ve böceği bir arada görmediğim bir yerdeyim. Her yer yeşillik, çok güzel de, eve giren çıkan böceğin-sineğin haddi hesabı yok. İlaçlama yetmiyor, ortalıkta fare de varmış haber aldığıma göre, kendisini görmedim henüz. Görsem çok sakin kalamam herhalde. İlaçlama yapılıyor ama önüne geçmek mümkün değil. Önüne geçmek için kendimizi de zehirlememiz gerek. Hayır, bir de kaçabildiğin bir yer yok. İşe gitsen oradan çıkacak, evde şu an olmasa bahçeden gelecek, ilaçlasan etkisi bir saate geçecek; sonu yok. Millet de başa çıkmıyor pek, alışmışlar. Geçen seneye kadar şehir bebesi olan ve en çok gördüğü şey bala gelen arı olan ben, yanımdan yöremden geçen böceklerle takılıyorum. İlk zamanlar çok iğrendim, çok tiksindim; sonra alıştım. Örümceğe 'Anam, ne şekermiş bu seferki' diye bakar hale, ateşböceğine 'Gel, elime kon. Amanın da sevimli', tanımadığım böceğe 'Bunun 6 tane bacağı, iki anteni var. Değişikmiş' der hale geldim. Sadece her yeri sürekli silmek, çok kullanılan yerleri sürekli temizlemek yoruyor.

Sinekler kan grubuna göre geliyor. Sineklerin çok sevdiği bir kanım var, her sabah bacağımda 4-5 sinek ısırığı ile kalkıyorum. Hatta yakında her yerimi kaplayacak ve bacağımın doğal rengini unutacağım sanırım. Şu an 13 tane saydım. Genelde bacağımı açıp 'Takılıp gidin, bekleme yapmayın. Benim de kafam rahat etsin' prensibini uyguluyorum. Şu anda Porto Riko'da falan olsam kesin zikayı, Mozambik'te olsam sıtmayı kapmıştım. Karasinek yemekten uzak durduğu sürece çok rahatsız etmiyor beni. Takılıyoruz beraber.
  • aychovsky  (03.07.17 01:16:15 ~ 01:22:57) 
hocam doğa bu, onlar olacaklar elbet. Ne zamandır şehir fanusuna kapanmamış olsaydınız, size de oldukça doğal gelirdi.
onların olmadığı yerden korkun, kesin zehir vs. birşey vardır.

  • cursor  (03.07.17 01:40:48) 
Ben de rahat edemeyenlerdenim. Özellikle arılardan korkuyorum. Yine de çıkıyorum. Haşerat kovucu sıkıyorum.
Dün odada bir sivrisinek varmış. Sesini duymadım. Bu yazıyı yazarken bir göz kapağım şiş, dudağım şiş, alnımda iki boynuz var, yanağımda da bir yer şiş, kollarım ve bacaklarımda da bir sürü ısırık var. Başka hiç kimsede ısırık yok.

  • Lim5  (03.07.17 06:07:27) 
ben disarda hic yatip yuvarlanmiyorum artik, boceklerden cok rahatsiz olan bir insanim o yuzden hic bulasmiyorum, onlar mutlu olduklari yerde yasiyolar ben de modern dunyanin nimetlerinden yararlaniyorum :p


  • beriberi  (03.07.17 15:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.