[]

çok tutulacak bir ürün fikrim var. ne yapmalı?

fikrime ait patent vb bir belgem yok. aksesuar tarzı bir şey... detay veremem. ama hani bazı ürünler vardır ya " bunu bulan köşeyi dönmüştür" derler, onun gibi...

fikri haklarımı yitirmeden, yani para kazanarak nasıl gerçeğe dönüştürürüm bunu?

lütfen "olmaz olmazcılar" değil, sorudaki gibi, "bunu nasıl paraya çeviririm bu haliyle" buna cevap verecekler...

 
teknolojik bir ürün değilse, çok da köşeyi döneceğinizi sanmıyorum ama işin içinde teknoloji olmaması üretimine daha fazla dahil olabileceğiniz anlamına gelir.

ama teknolojik bir ürünse eğer yatırım olmadan *anaparanızın olmadığını farz ediyorum* üretim olması mümkün değil, burada da melek yatırımcı bulmanız ya da alakalı yarışmalara katılıp o alandan yürümeniz gerekebilir.
  • yaraticinick  (03.07.17 01:01:50) 
kickstarter, indiegogo? ikisi de "bi boka yaramıyor" diye çok eleştiriliyor ama düşündüğün kadar iyiyse bunlardan çıkan başarılı ürünlerden biri neden olmasın?


  • celeron 300a  (03.07.17 01:04:06) 
once urununuzu tescil ettirin bir tescil avukati ile sureci goturun, ilk adiminiz bu olsun


  • oscar  (03.07.17 01:04:11) 
üründen para kazanmak için önce üretmek lazım, sadece fikirle olmuyor bu işler; anca yukarıda bahsedildiği gibi en meleğinden bir tane yatırımcı bulmak lazım ki çoğu somut bir şeyler ister.

bir tane bile olsa hayata geçir fikrini, sonra gerekirse kapı kapı dolaşıp fikrini ve ürün haline gelebilmiş halini satarsın. çantamsı bir şey olduğuna göre imalat için bir fabrikasyon gerekecek, bunu parayı vuracak şekilde seri üretime dökebilmek için ya sermayen olacak ya da sermayesi olan birini ikna edeceksin. ikna için somut numune harici bir de iş modeli lazım tabii ama oraya gelene kadar sen önce ürünü hayata geçir.
  • Bruce  (03.07.17 01:07:22 ~ 01:08:05) 
arkadaşlar örneği benzeri yok! büyük bir ihtiyacı karşılayacak ve çok beğenilecek. yatırımcısını mutlu edecek.

yarışmalardan ve "sözde" melek yatırımcılardan tiskiniyorum.

başlangıç/ana param elbette yok.

çevremdekilerin çevresini kullanmaya çalışacağım. ve eğer hayata geçerse müthiş bir patlama olacak. buradan paylaşacağım.
  • runagain  (03.07.17 01:07:47) 
Önce patentini alıp sonra aksesuar tarzı, çantamsı şeyler üreten firmaları ziyaret edeceksiniz. Eğer senelerdir o sektörde olup da kimsenin aklına gelmemişse ürün başına komisyon alarak zengin olabilirsiniz.


  • scheisskopf  (03.07.17 01:11:32) 
Lütfen daha önce yapılmadığından emin ol. Üzülürsün sonra. Çok başıma geldi.


  • erci  (03.07.17 01:53:43) 
@erci+1
işimiz ar-ge olunca hergün bunun gibi pek çok fikir geliyor önümüze, ama ne yazık ki pek çok durumda ürün bir fikirden öteye gidemiyor. ya zaten yapılmış bir şeyin, hiç olmadığını düşünüyorlar, ya da yatırımın geri ödeme süresinden, pazara girişinden vs. hiç bir fikirleri olmuyor. Bu nedenle kim ile görüşürseniz görüşün, öncelikle sağlam bir araştırma yapın, öyle bu fikir şöyle güzel, böyle iyi kar ettirir, herkesin buna ihtiyacı var gibi boş vaatler ile gelmeyin. finansman ihtiyaçlarınız, iş ve üretim planınız, a-b-c-d planlarınız, vs. vs. hazır olsun. yoksa ciddiye alınma şansınız, daha da önemlisi başarılı olma şansınız düşük olacaktır.
dışarıdan destek almadan kendi gücünüz ile bile, fikrinizi hayata geçirmeye karar verir ve gerekli planlamaları yapmazsanız, yapacağınız en ufak hata veya gecikme ile, hele ki ürününüz taklit edilebilir/versiyonlanabilir bir özelliğe sahipse, çok başarılı ürününüz ile bile pazarda yer bulamazsınız.

1- Fikriniz ile ilgili her türlü tescili hemen alın.
2- Fikrinizin iş planını anlatan ama teknik sırlarını doğrudan ele vermeyen tanıtım planları hazırlayın.
3- Görüşeceğiniz her yer ile gizlilik anlaşması imzalayın.

En önemlisi, eğer fikriniz birisine söyleyemeyeceğiniz kadar gizli, yani duyulduğu zaman herkes tarafından uygulanabilir, kopyanalabilir vs. ise o işe hiç bir para yatırmayınız. piyasada çok güçlü bir ortak bulamazsanız, çöp olur gider. misal bakınız yeni fenomen ürünümüz stres çarkları ve onların buluşçusu...
  • cursor  (03.07.17 02:05:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.