[]

neden rock müzik?

rock müzik bir kesim için bir felsefe, yaşam tarzı olarak tanımlanırken diğer bir kesim içinse gürültü kirliliği olarak tanımlanıyor. bu ayrımın oluşmasında ne etkili?




 
kişisel zevkler etkili tabii ki, ne kadar da ftw?! bir soru.


  • Bruce  (03.07.17 00:46:15 ~ 00:46:31) 
Benim için zevk, coşku, aksiyon. İron maidenlikten aldığım zevki başka hiçbir şeyden alamadım. Bilorda belki. Yok yok iron maiden daha iyi


  • Fusha  (03.07.17 00:48:15) 
Bu ayrimin olusmasinda bir kismin rock muzigi bir felsefe, yasam tarzi olarak tanimlarken diger kesimin gurultu olarak tanimliyor olmasi onemli...

Kisisel zevkler +1 diyor ve yukardaki maidenci kardesime sevgilerimi gonderiyorum \m/
  • qazaqwsx  (03.07.17 00:54:54) 
muzigin cikis noktasinda bir seyleri dile getirme de var degil mi? sozsuz muzikleri kenara koyalim, bir de eskide yasanan yasanmisliklarin cogunlugunu acı, intikam, bozuk duzen vs. gibi seyler olusturdugundan sanirim o rock icerisindeki distortion'in da verdigi büyülü ortam kendisini rock'da hissettirdi. sadece rock mi? hayir metal vs. de gecerli ama daha cok bun tarzlarda goruyoruz.

bakmayin blues veya jazz parcalarinda da var ama zamanla oradan rock'a dogru evrimlesiyor.
  • evimin paspasi  (03.07.17 01:03:35) 
sevilmeyen bütün türler için "gürültü" deniyor ama esas olay bu müziklerin "bangır bangır" olması bence. misal biri dubstep için gürültü dese tuhaf değil ama caz için gürültü demek tuhaf.

felsefe, yaşam tarzı konusu çok geniş onu derli toplu anlatmaya üşendim veya anlatacak birikimim yok.
  • celeron 300a  (03.07.17 01:12:27) 
ben müziği çok severim ve sevmediğim hiçbir müzik türüne çöp demedim. çok boş bir davranış bu. müzik tamamiyle zevk meselesi biri için tapılacak kadar güzel olan şey, bazısı için çok boktan bir şarkı.

ve artık çoğu müzik türü bir birinin içerisine girdi, pure rock yapan kaç adam kaldı mesela? bu yüzden söylediğin insan türü de bayağı azaldı diye düşünüyorum.

başta da dediğim gibi zevk meselesi ama bir insanın yaşam tarzımı etkiliyor dediği bir şey çöp diyecek kadar çöp değilim.

(özel bir cevaptır)
  • Apocalypse  (03.07.17 01:35:39) 
Benim için farklılık ve özgünlük demek. Herkesin yaptığı şeyden zevk alamıyorum ve sıradan geliyor mesela. Aynısı müzik için de geçerli, bana özel gibi hissediyorum böylelikle daha da severek dinliyorum. Tabii bunların dışında bahsedildiği üzere tamamen zevk dediğimiz bir kavram var, o olmadan zaten olmuyor.


  • sytemofadownmanyagi  (03.07.17 03:20:09) 
icra etmek kolay. dolayısıyla çöp gruplar bol. ayrıca kimse için yaşam tarzı, felsefe seviyesinde olacak bir tür değil. olay sadece zevk meselesi. fikrimce özgün duruşu 70'lerde idi.


  • sporty  (03.07.17 09:02:19 ~ 09:03:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.