[]

Şekeri tamamen bırakmak

Geçenlerde "That Sugar Film" adlı filmi izledim ve zaten bildiğim şeylerdi aslında ama bir karar verdim ben şekeri bırakıyorum dedim. Bir süredir kilo vermeye çalışıp veremiyordum zaten. Şekerli şeyleri de severim normalde kek pasta falan affetmem. Yaklaşık 2 hafta oldu şekerli ve işlenmiş gıda yemedim. Bunun yanında basit karbonhidratları da tüketmedim. Örneğin makarna pilav vs. yemedim. Ekmek zaten nadiren tüketirdim onu da tamamen bıraktım. Ancak tabi yiyecek bir şey bulmakta zorlanıyorum ve doymuş hissetmiyorum eskisi gibi. Ben de kuru yemişlere sardım o yüzden. Çiğ badem, çiğ fındık, kaju falan yiyip açlığı bastırmaya çalışıyorum. İşin tıbbi yanı ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, zaten hekimim ben de ancak esas merak ettiğim aynı yoldan geçen arkadaşların ne kadar süre sonra şeker kullanmama durumunu içselleştirdiği. Yani sigara bağımlıları gibi tekrar bir iki kere tüketince eski halime mi döneceğim yoksa bir süre sonra iğrenç bir şey gibi mi gelecek bana?

Yediğimiz her şeyin içinde var neredeyse, eskiden yediğim şeylerin %80'ini yiyemiyorum. Yemek konusunda alternatif önerileri olanlar varsa onları da alırım.

Bu süre zarfında 2 haftada 2 kilo verdim ve şekerli gıdalar haricinde kendimi kısıtlamadım. Yani et yerken aman çok yedim demedim, bademleri falan avuç avuç götürdüm. Daha önceden de çok defalar kilo vermişliğim almışlığım var. Kalöri sayarak yapmıştım. Artık kalöri saymıyorum. Daha önceki seferlerde ne kadar kilo verdiysem de göbek kısmı istediğim gibi azalmamıştı. Şeker özellikle karın bölgesi yağlanmasını arttırdığı için bu sefer göbek kısmından daha fazla incelme olmasını bekliyorum. Sonuçları da aklıma gelirse buradan paylaşırım sonrasında.

 
3 yıldır şekerden uzak duruyorum. 4-5 ay geçtikten sonra asla şeker tüketemiyorsunuz. Mide bulandırıyor. Tekrar şekere dönmek oldukça zor bu yüzden.


  • soyut park  (02.07.17 21:13:21) 
zannedersem 3 ay gibi bir süre sonra hiç aramamaya başlamıştım. normalde dondurmayı çok severdim mesela ancak şekeri bıraktıktan 6-7 ay sonra filan birkaç kaşık dondurma tadayım demiştim o bile öyle tatsız, iğrenç, mide bulandırıcı geldi ki. cidden insan 1 sene şekersiz kaldıktan sonra şekerli her şeyin tadı mide bulandırmaya başlıyor. sanırım gerçek tadını o zaman anlamaya başlıyoruz bağımlılık bittikten sonra. hani şeker içeren her şeyin tadı aynı gelmeye başlıyor ve hepsi iğrenç tatsız geliyor bir süre sonra.


  • disfori  (02.07.17 21:19:07) 
bi buçuk ay falan oldu ben bırakalı. aynı şekilde basit karbonhidratları da bıraktım. bıraktığımda büyük boşluğa düştüm. neye elimi atsam yüksek glisemik indeks. yulaf ezmesi, çiğ badem, antep fıstığı falan yemeye başladım. can sıkıntısından kendimi meyveye verdim. bi buçuk ay sonunda bayramda zorla -evet- iki dilim tatlı ikram ettiler. aslında bi dilim yiyecektim ama kendimi durduramadım ve hepsini yedim. yani damak zevkim hala nasıl bıraktıysam öyleydi. hala mutfağa girince bi buruk, eksik hissediyorum. ben de o evreye gelmeyi dört gözle bekliyorum anlicağınız.


  • olutaklidi  (02.07.17 21:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.