[]

Sürekli tekrarlayan kırmızı döküntüler

Annemin yıllardır geçmeyen hastalığı var. Cildinde sürekli kaşıntılı kırmızı döküntüler oluşuyor. Gitmediği doktor kalmadı diyebilirim. Geçenlerde bir profa gittiler almanyadan ilaç getirtildi. İlaç biter bitmez döküntüsü başladı. Çileğe, bulgura bir kaç tane daha şeye alerjisi var ancak bu döküntüler bu yiyeceklerle ilgili değil ama bulgur vs. yiyince döküntü artıyormuş. Profa derdini anlatmış, anneme sordum hatta bir hastalık ismi dedi mi diye ama hiç bir şey dememiş, bu ilaçtan sonra hastalığın temizlenecek demiş. İlaç kortizonlu bir ilaç. Şekerli, tuzlu, baharatlı şeyler yeme falan demiş. Tabi annem bu diyeti tam uygulamıyor. Doktordan sonra tüm yemekleri tuzsuz yedi ancak sonra saldı tabi ki.
Ben bu hastalığının psikolojik olduğunu düşünüyorum. Kortizonlu ilaçlar yerine plasebo verilse eminim işe yarar. Annem hacılara hocalara çok inanır bir hoca bulup üfletsek o da kesin işe yarar.
Soruma gelecek olursak, böyle bir hastalıkla karşılaşanız var mı? Ne yapılır bu hastalığa? Herhangi bir bilginiz varsa cevaplarınızı esirgemeyiniz.


 
seboreik dermatit?


  • terspeygamber  (02.07.17 16:11:27) 
@senialanaglasin
Şimdiye kadar hiç bir doktor gül hastalığı demedi. Resimdekiler de küçük küçük döküntüler birleşip para büyüklüğünde döküntü oluşturmuş. Annemin döküntüleri böyle değil. Küçük küçük döküntüler şeklinde yayılıyorlar. Herhangi şekli yok. Bacaklarında, kollarında, göğüsünün altında üstünde falan çıkıyor hep. Bilmiyorum belki de gül hastalığıdır ama dediğim gibi hiç bir doktor bu teşhisi koymadı. Psikolojik olduğu kesin gibi.
@terspeygamber
Seboreik dermatit değil sanki. O da gül hastalığı gibi büyük birleşik duran döküntüler oluşturmuş. Anneminki öyle değil.
  • uyusam iyi olur  (02.07.17 16:18:31) 
Benim kardesimde benzeri oldu, internetteki gul hastaligi fotograflari gibi buyuk degildi dokuntuler. kucuk kucuk kizarikciklar seklindeydi, yuz boyun bolgesinde, sirtinda filan vardi. Doktor gul hastaligi dedi, 2 krem ve kortizonlu igne verdi. Ignelerden sonra hemen kizariklik gecti, dokuntuler de bir hafta surdu.

Isterseniz bir doktora sorun gul hastaligi olabilir mi diye, oyleyse ona gore tedavi olur sonrasinda da vakit kaybetmezsiniz yinelerse.
  • yaraticinick  (02.07.17 16:25:17) 
@yaraticinick tamam doktora giderlerse mutlaka sorsun annem.
Daha önce bir çok kere iğne vuruldu. Çok farklı teşhisler koyuldu ama geçmedi. Böbreğindeki bir mikroptan olduğunu bile düşündüler.

  • uyusam iyi olur  (02.07.17 16:29:26) 
@senialan gül hastalığını araştırıcam mutlaka olma ihtimali var çünkü.


  • uyusam iyi olur  (02.07.17 16:49:34) 
Karaciğerde problem olduğu zaman böyle ciltte kırmızı döküntüler şeklinde kendini gösterebiliyor.


  • franz kafka  (02.07.17 17:06:00) 
döküntülerin resmini koy, nerelerinde oluyor?

not: gül hastalığı 1 kez geçirilir, bilemedin 2 yıllardır geçmiyorsa gül hastalığı değildir.
  • shotgunwoman  (02.07.17 23:56:13 ~ 23:56:47) 
@shotgun o halde gül hastalığı da değil.


  • uyusam iyi olur  (03.07.17 13:33:46) 
değil evet


  • shotgunwoman  (06.07.17 23:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.